Sygehus har travlt: To nye COVID-19-klinikker er klar

Der er nu plads til flere patienter med vejrtrækningsbesvær og mistanke om COVID-19 på Aarhus Universitetshospital

Den nye klinik for børn skal modtage børn med vejrtrækningsbesvær, som er henvist af egen læge og under mistanke for at være smittet med COVID-19. Klinikken er for såkaldt stabile akutte patienter, hvor personalet skal afklare om vejrtrækningsproblemerne skyldes COVID-19 og beslutte om patienten skal indlægges eller ej. Foto: Tonny Foghmar

Der har været travlt på Aarhus Universitetshospital i den seneste uge: Den ekstraordinære situation omkring COVID-19 betyder, at sygehuset forventer mange patienter smittet med netop corona-virus. 

Læs også Må jeg bruge kontanter eller kramme mine børn? Få ekspertens svar på hverdagens dilemmaer

Derfor er der blevet indrettet nye klinikker til formålet. Helt konkret har medarbejderne på AUH indrettet to nye akut COVID-19 klinikker, hvor læger og sygeplejersker nu står klar til at modtage børn og voksne med vejrtrækningsbesvær.

Klinikkerne er kun for patienter, der er blevet henvist af deres egen læge med mistanke om at de har corona-virus COVID-19. 

Læs også Studie: Så længe overlever coronavirus i luften og på metal, plast og pap

- Der er i fredags og henover weekenden leveret en fantastisk indsats af medarbejderne på hospitalet, hvor vi virkelig kan se, hvordan vi meget hurtigt kan skabe resultater gennem samarbejde på tværs af hele hospitalet, siger lægefaglig direktør på AUH Claus Thomsen. 

Aarhus Universitetshospital har indrettet en ny klinik for voksne, der står klar til at modtage voksne med vejrtrækningsbesvær, som er blevet henvist til hospitalet af egen læge. Foto: Tonny Foghmar

Indlægges eller hjem?

På de to nye klinikker er det meningen, at lægerne skal undersøge om patienterne har COVID-19 og beslutte om de skal indlægges på hospitalet eller sendes hjem til en sygeseng hjemme hos dem selv. 

Læs også Nej, hvidløg beskytter ikke mod coronavirus - og 13 andre myter

Udover de to nye akut klinikker, er der på AUH også etableret de første, nye midlertidige isolationsområder, hvor patienterne kan blive behandlet for deres COVID-19 infektion samtidig med deres anden sygdom.

Det første isolationsområde er allerede til rådighed på Infektionssygdomme