Svømmehal hærget af omfattende hærværk i flere måneder

Svømmehallen i Lystrup har flere gange over de sidste tre måneder været udsat for omfattende hærværk.

Den sidste halvanden måned har Camilla Jørgensen, der er formand og direktør i Lystrup Svømning, modtaget flere opkald fra alarmcentralen, end hun har gjort de sidste 10 år af hendes tid i foreningen.

I tre måneder har svømmehallen i Lystrup nu været hærget af personer, der bryder ind og ødelægger inventar og dyrt bassinudstyr, stjæler, urinerer, holder fest og maler graffiti på væggene.

Senest gik alarmen i mandags, da tre unge mennesker, at dømme ud fra de overvågningsoptagelser svømmehallen har derfra, brød ind og blandt andet ødelagde dugen, der ligger over svømmebassinet, billetlugen, sodavandsautomater og døre.

Stripsene, der holder bassindugen fast til tromlen, er blevet klippet over. Derfor kan dugen nu ikke rulles ind - og bassinet er derfor ubrugeligt.
Stripsene, der holder bassindugen fast til tromlen, er blevet klippet over. Derfor kan dugen nu ikke rulles ind - og bassinet er derfor ubrugeligt. Foto: Lystrup Svømning

Derudover var der skrevet graffiti på væggene, og der var stjålet telefoner og værktøj fra svømmeklubbens lokaler. Alarmen var først gået, da de tre personer havde bevæget sig ind i et lokale, hvor der er installeret alarm.

- Jeg er så irriteret og vred over, at vi skal bruge tid og kræfter på at slås med sådan noget. Det er så omfattende hærværk, og vi skal bruge rigtig meget tid på at reparere og erstatte det, siger Camilla Jørgensen, formand og direktør i Lystrup Svømning.

Formand for Lystrup Svømning, Camilla Jørgensen, er godt træt af, at svømmehallen er hærget af hærværk og indbrud. 
Formand for Lystrup Svømning, Camilla Jørgensen, er godt træt af, at svømmehallen er hærget af hærværk og indbrud. 

Politiet gennemgår overvågningsmateriale

Også Lystrup Skole, der ligger ved siden af svømmehallen, af svømmehallen er plaget af indbrud og hærværk. Her er der blandt andet blevet ødelagt inventar på skolens bibliotek. Sådan har det været gennem tre måneder nu, fortæller Camilla Jørgensen.

Det er anmeldt til politiet, der nu skal gennemgå det overvågningsmateriale, som svømmehallen har fra aftenen:

quote Vi er nu i gang med at kigge på overvågningsbilleder fra stedet.

Janni Lundager, pressemedarbejder hos Østjyllands Politi.

- Vi har fået en anmeldelse om, at der i løbet af mandag aften skulle være nogle, der er brudt ind og har gennemrodet skabe, lavet graffiti på væggene, klippet dækningen til poolen i stykker og har smadret en rude på stedet. Vi er nu i gang med at kigge på overvågningsbilleder fra stedet, siger Janni Lundager, pressemedarbejder hos Østjyllands Politi.

Camilla Jørgensen håber, at overvågningsmaterialet kan medvirke til, at der ikke går længe før, at gerningsmændene bliver snuppet:

- Det giver en usikkerhed, for hvornår møder man ind til samme syn igen? Den her gang har de klippet stripsene, der holder tæppet i bassinet fast i tromlen over, så tæppet kan ikke rulles ind. Det er dyrt at få udskiftet. Hvad så hvis vi får repareret det tæppe, og der så går en uge, og så gør de det igen? Det er meget frustrerende, siger hun.

Der er lavet graffiti på svømmehallens vægge, som nu skal vaskes af. 
Der er lavet graffiti på svømmehallens vægge, som nu skal vaskes af.  Foto: Lystrup Svømning

Hærværk for hærværkets skyld

Svømmehallen i Lystrup har den seneste tid været lukket på grund af smitterisikoen ved covid-19.

Men med Mette Frederiksens melding om, at svømmehaller måske kan blive en del af anden fase af genåbningen af Danmark, håber svømmeforeningen på snart at kunne åbne for gæster og aktiviteter.

quote Det gør mig så vred, at man ikke har respekt for det. Det virker som om, de bare bryder ind for at ødelægge, fordi de synes, det er sjovt.

Camilla Jørgensen, formand og direktør i Lystrup Svømning

Derfor ærgrer det også Camilla Jørgensen, at hun nu skal have travlt med at udbedre skaderne fra hærværket – i stedet for blot at kunne glæde sig til at genåbne:

- Det ville være så ærgerligt, hvis det her hærværk gør, at vi ikke kan åbne, når vi får lov til det. Hærværket er ikke bare ødelæggende for vores inventar, men kan også risikere at ødelægge vores aktiviteter i svømmehallen.

- Det gør mig så vred, at man ikke har respekt for det. Det virker som om, de bare bryder ind for at ødelægge, fordi de synes, det er sjovt. Det er egentligt ikke for at stjæle noget. Men det er bare så ødelæggende for os, siger hun.

Ruden til billetlugen er blevet smadret. 
Ruden til billetlugen er blevet smadret.  Foto: Lystrup Svømning