Populært opholdssted overrendt: Politiet advarer om forbud

Østjyllands Politi har oprettet 'Højen' i Graven i Aarhus som nyt forsamlings-hotspot og advarer nu om et opholdsforbud på stedet.

Flere steder i Aarhus har politiet opsat skilte, der advarer om, at politiet kan indføre opholdsforbud, hvis for mange mennesker forsamles. Det gælder blandt andet "Højen" i Graven i Aarhus, som for nyligt er blevet tilføjet listen over hotspots. Genrefoto. Foto: Mikkel Berg Pedersen - Ritzau Scanpix

Noget tyder på, at genåbningen for restauranter og barer har været længe ventet.

I hvert fald har Østjyllands Politi i løbet af denne uge kunne konstatere, at det grønne område 'Højen' over for restaurant og bar Lecoq i Graven, Aarhus C, lige nu er en tand for velbesøgt.

Læs også Forhandlinger om genåbning fortsætter - det ønsker partierne

- Vi havde fået en del anmeldelser fra bekymrede borgere, ligesom vi også ved selvsyn kunne konstatere, at der var for mange i forhold til, hvad reglerne om forsamlinger og afstand tillader, siger pressemedarbejder ved Østjyllands Politi Janni Lundager til TV2 ØSTJYLLAND.

'Højen' i Aarhus C som politiet håber, at der kunne se ud lidt mere i noget tid endnu. Foto: Google Streetview

Muligt opholdsforbud

'Højen eller 'Hipsterhøjen' har alle dage været et sted, hvor unge mennesker samles og mødes. For et par år siden kunne Lokalavisen berette om, at der flød med 'skrald og urin' i området.

Det er derfor ikke helt unaturligt, at det lige netop er her, at de unge nu mødes igen efter to lange måneders coronalukning.

Østjyllands Politi har nu tilføjet området til listen over såkaldte hotspots, hvor man skal være ekstra opmærksom på ikke at opholde sig, hvis der i forvejen er mange mennesker, og hvor politiet kan udstede et opholdsforbud, hvis det bliver nødvendigt.

Læs også Corona trækker lange spor i vores ferieplaner

- Vi har intensiveret opsynet med området og hængt skilte op om, at der vil blive udstedt et opholdsforbud, hvis ikke tingene ændrer sig, siger Janni Lundager.

Der er nu syv hotspot-områder i politikredsen, hvor man fører skærpet tilsyn, og hvor vores betjente kommer forbi flere gange dagligt. Se dem nedenfor. 

Hotspots i den østjyske politikreds

'Højen', Aarhus

Mølleparken, Aarhus

Den Permanente, Aarhus

Bellevue, Aarhus

Tangkrogen, Aarhus. Tøjhushaven, Randers

Tronholmen, Randers