Indvandrerradio roser politiet for ikke at optrappe uroligheder

Politiet har håndteret de seneste dages uro i boligområdet Gellerup godt og klogt, lyder det fra formanden for Indvandrerradio Aarhus.

01:48

VIDEO: De seneste dages optøjer frustrerer formanden for Indvandrerradio Aarhus. Lokalradioen har længe forsøgt præventivt at lægge en dæmper på gemytterne. Video: Øxenholt foto

De seneste tre nætter har uroligheder som ildspåsættelser, stenkast og fyrværkeri affyret mod politiet præget Gellerup i Aarhus-forstaden Brabrand.

Uroen i weekenden har ført til, at Østjyllands Politi har været massivt tilstede i boligområdet, og den indsats får de ros for fra en lokal radiostation.

Læs også Politi efter overfald med sten og maling: Vi vil genoprette freden i Gellerup

- Politiet har håndteret det meget godt og meget klogt, siger Walid Zaher, der er formand for Indvandrerradio Aarhus til TV2 ØSTJYLLAND.

Walid Zaher havde frygtet, at optøjerne ville eskalere, men han har ikke oplevet, at det er sket. Det mener han, politiet har spillet en vigtig rolle i.

- Selvom det ligger i politiets hænder, at de kan bruge magt, så har de ikke gjort det, ud fra hvad jeg har set. De prøver at lade være med at optrappe det her eller provokere de unge, siger han.

Opfordrede beboere til at blive væk

Urolighederne i Gellerup begyndte fredag, da Rasmus Paludan, leder af Stram Kurs, holdt en demonstration i området.

En 52-årig mand trængte ind bag politiets afspærring og var bevæbnet med en kniv. Da han ikke reagerede på politiets advarselsskud, blev han skudt i benet. Han er nu sigtet for drabsforsøg.

Walid Zaher fordømmer de seneste dages hærværk og uro i Gellerup. Han så hellere, at de unge brugte f.eks. læserbreve eller borgerforslag til at få deres budskaber frem.

Formanden for Indvandrerradio Aarhus ærgrer sig over, at episoden i forbindelse med demonstrationen har givet anledning til uro og ballade, hvor unge mennesker helt ned til 15-årsalderen er blevet anholdt og sigtet.

Radioen har ellers opfordret beboerne til at blive væk fra Rasmus Paludans demonstrationer.

Læs også Boligforening vil smide stenkastende uromagere ud af lejligheder

- Paludan prøver hele tiden at få opmærksomhed, og så er det vigtigt i de her situationer, at man holder sig væk. For folk bliver meget emotionelle og pressede. Følelserne kører op, når han brænder en hellig bog, som betyder noget for folk, siger Walid Zaher.

Politi er massivt tilstede og synlige

Claus Arboe Rasmussen, chefpolitiinspektør i Østjyllands Politi, sætter pris på, at Indvandrerradioen roser politiets indsats de seneste dage.

- Det er jeg selvfølgelig glad for, og jeg er også rigtig glad for, at der heldigvis stadig er flest mennesker, der vil freden og roen. Det er også det, vi vil. Og så er det jo rigtig ærgerligt og fuldstændig uacceptabelt, at der er nogle grupper, der ikke vil det, siger chefpolitiinspektøren til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også VIDEO: Tredje nat i træk med uroligheder: Sten kastet mod politiet

Hvad er det for en strategi, I bruger for at nedtrappe situationen?

- Vores strategi vil jeg ikke ind på her, men der er ingen tvivl om, at vi er massivt tilstede og synlige derude. Og ved siden af det har vi selvfølgelig også en stor efterforskningsindsats og en stor forbyggende dialogbaseret indsats, siger Claus Arboe Rasmussen.

Østjyllands Politi håber, at der snart kommer ro på i området, men hvis ikke, så vil politiet fortsætte indsatsen i området, lyder det.