VIDEO: Tredje nat i træk med uroligheder: Sten kastet mod politiet

To personer er blevet anholdt i forbindelse med uroligheder i det vestlige Aarhus sent søndag aften.

Der har igen været uroligheder i Gellerup i det vestlige Aarhus natten til mandag. Det er tredje nat i træk.

- Der blev sat ild til skraldespande, affyret fyrværkeri og kastet sten mod politiet, oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

Ingen politifolk kom noget til og to 18-årige mænd er blevet anholdt i forbindelse med optøjerne. De blev standset af en patrulje på Edwin Rahrs Vej i Brabrand, hvor de havde flere slagvåben og brændbar væske i bilen. Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Omkring klokken 22.00 søndag aften kastede en gruppe drenge sten på en bus, og derfor indstillede Midttrafik kørslen i området. 

Senere lavede en gruppe unge en barrikade på Karen Blixens Boulevard med blandt andet byggemateriale.

En gruppe unge lavede en barrikade på vejen, og politiet affyrede gas, som fik de unge til at stikke af og barrikaderne blev fjernet.
En gruppe unge lavede en barrikade på vejen, og politiet affyrede gas, som fik de unge til at stikke af og barrikaderne blev fjernet. Foto: Øxenholt Foto

Sten og balloner med maling mod politiet

I løbet af natten blev der kastet med sten, fyrværkeri og maling med balloner mod politiets biler. Ingen betjente blev ramt. 

- Det er fuldstændigt uacceptabelt, at en gruppe opfører sig på den måde og skaber utryghed for de andre beboere i området, og derfor fortsætter vi selvfølgelig vores intensive indsats, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen i en pressemeddelelse. 

Østjyllands Politi brugte gas, da de unge nægtede at fjerne sig. Det fik personerne til at stikke af og barrikaderne blev fjernet.  

Politiet blev angrebet med kasteskyts og maling. Billede fra natten til mandag.
Politiet blev angrebet med kasteskyts og maling. Billede fra natten til mandag. Foto: Øxenholt Foto

Urolighederne er opstået, efter at politiet fredag skød en knivbevæbnet 52-årig mand i benet i forbindelse med en Stram Kurs-demonstration i Gellerupparken.

Natten til søndag blev tre personer anholdt i forbindelse med uroligheder i Aarhus Vest. En 16-årig sigtes for at have kastet med sten mod politiet, og en 15-årig skal have affyret fyrværkeri mod ordensmagten.

Noget ravruskende galt

- Der er et personligt ansvar, og der er forældre, som i hvert fald ikke er deres ansvar voksen. 

Sådan lød det søndag fra politisk ordfører for socialdemokratiet i Aarhus, Anders Winnerskjold, efter en weekend, hvor der er blevet kastet med sten mod betjente og startet flere containerbrande i Gellerup.

quote Jeg savner forældre, der adresserer de her unge og siger: "Det er ikke orden." Det skal ikke kun komme fra politikere.

Ali Aminali.

Ali Aminali, der i 2019 var folketingskandidat for De Konservative, mener, at imamerne er en stor del af problemet. Han savner også, at forældre melder sig på banen.

- Som regel siger vi, at det er politikernes skyld, eller vi siger, at det kun er de unges skyld. Jeg mener, vi skal kigge på indmaden, som jeg kalder det. Jeg savner noget ansvar fra området. Jeg savner forældre, der adresserer de her unge og siger: "Det er ikke orden." Det skal ikke kun komme fra politikere, siger han til TV2 ØSTJYLLAND søndag - inden urolighederne natten til mandag.

Ingen undskyldninger for ballade

Anders Winnerskjold (S) opfordrer alle, som har en stærk stemme i Gellerup, til at bruge den aktivt - men der skal ikke laves undskyldninger for, at de unge laver ballader, mener han. 

quote Jeg er desværre bange for, at de unge, der begår kriminelle handlinger, er uden for pædagogisk rækkevidde.

Anders Winnerskjold (S), politisk ordfører for socialdemokratiet i Aarhus.

- Jeg er desværre bange for, at de unge, der begår kriminelle handlinger, er uden for pædagogisk rækkevidde. Man har gennem tiden prøvet med foreninger og klubber og mentor-ordninger og alt mulig andet, siger han til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Man skal ikke skyde skylden på manglende forbilleder eller noget andet. Der er ingen undskyldning, siger Anders Winnerskjold (S). 

Sommerhus

play Tidlig rift om sommerhuse: - Hylderne er næsten tomme

20210104-094805-L-1920x1280we

play Weekendens vejr: Det bliver frost – ikke 7-8 grader!

Grenaa-Anholt Færgefart

play Skibet er ladet med vacciner: Lige nu får øboere stikket

Lilleøre Hurtigfærge

Fra Kina til Aarhus: Ny Samsøfærge er på vej

Køreskole

Køre- og teoriprøver er indstillet frem til 7. februar

Lige nu
Vaccine

liveblog COVID-19 LIVE: Danmark får færre Pfizer-vacciner de næste uger