Urolighederne i Gellerup fortsætter: Tre unge mænd anholdt

Natten til søndag har der igen været uroligheder i det vestlige Aarhus, hvilket førte til at tre personer blev anholdt.

Natten til søndag har politiet anholdt tre unge drenge for uroligheder. Alle tre er dog løsladt igen.

Natten til søndag har der igen være uroligheder i det vestlige Aarhus i forlængelse af episoden ved demonstration fredag eftermiddag i Gellerupparken, hvor politiet skød og sårede en 52-årig mand. Tre unge mænd er anholdt. 

- Vi har været tilstede hele natten og aftenen i den vestlige del af Aarhus, hvor der har været mange unge mennesker på gaden. Der er blevet kastet med sten mod politiets biler, smidt fyrværkeri, brændt containere og skraldespande af og en enkelt bil,  men ingen personer er kommet tilskade, fortæller fungerende politiinspektør hos Østjyllands Politi, Gert Bisgaard, til TV2 ØSTJYLLAND.

Tre unge mænd anholdt

Efter klokken 03.00 var dog igen ro i området, men politiet nåede altså at anholde tre unge mænd inden da. 

Den første blev anholdt klokken 00.51. En 16-årig dreng, som blev sigtet for vold mod polititjenestemand, da han kastede sten mod politiet ved Skaterparken på Tinesvej i Brabrand. Et par timer senere blev en 15-årig dreng anholdt og sigtet for vold mod polititjenestemand, da han affyrede et bomberør mod politiet i krydset Dortesvej/Karen Blixens Boulevard i Brabrand, mens nattens sidste sigtelse faldt mod en 18-årig mand for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ved at have råbt efter en af politiets patruljer.

-  Jeg hæfter mig ved, at det er unge mennesker, der er anholdt, fordi det således ofte er mindre organiseret. Det virker som om, der har skullet være gang i gaden, nu hvor der var en anledning, siger Gert Bisgaard. 

Læs også Uroligheder efter politiskud: Påsatte brande og stenkast i nat

Østjyllands Politi fortæller, at der i nattens løb har været ild i 7-8 containere og skraldespande.  Foto: Øxenholt foto

Derfor mener han heller ikke, at det er så voldsomt, som det lyder. 

- Vi bliver ved med at være synligt tilstede i området, for det skal være sådan, at man kan færdes trygt derude, men som borger skal man ikke være nervøs for at færdes i området, da hændelserne ikke er målrettet dem. Det har alt sammen været rettet mod politiet, siger Gert Bisgaard. 

Læs også To mænd varetægtsfængslet i sag om skud mod knivbevæbnet mand

Alle tre drenge er løsladt efter endt afhøring, men de er fortsat sigtet.

En weekend præget af uroligheder  

Politiet har været talstærkt til stede i bydelen siden fredag eftermiddag.

Her affyrede betjente skud mod en 52-årig mand, der var bevæbnet med en kniv i forbindelse med en Stram Kurs-demonstration med leder Rasmus Paludan i front.

Manden, der blev ramt af politiets skud blev tilsyneladende ramt i benet.

00:13

Den 52-årige mand der fredag blev skudt af politiet ved et dramatisk optrin i Gellerup, blev lørdag sigtet for drabsforsøg. I videoen ses episoden fra fredag, hvor han bliver anholdt. Video: Øxenholt Foto. 

Luk video

Lørdag eftermiddag blev den 52-årig mand i Retten i Aarhus sigtet for drabsforsøg i forbindelse med demonstrationen fredag, mens en 40-årig formodet medgerningsmand blev sigtet for medvirken til drabsforsøg. Begge blev på retsmødet varetægtsfængslet i fire uger. 

Da lørdagens grundlovsforhør blev holdt for såkaldt dobbeltlukkede døre, er der foreløbigt ikke yderligere oplysninger om, hvilke beviser politiet har mod de to mænd. Det desuden stadig  uvist, hvordan de to mænd stiller sig til sigtelsen.