Politi efter overfald med sten og maling: Vi vil genoprette freden i Gellerup

Østjyllands Politi siger, at der er nogle grupper i Gellerup, der ikke vil freden.

Chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen siger, at det er noget siden, at de har oplevet lignende optøjer i Gellerup.

Østjyllands Politi har i weekenden været massivt til stede i Gellerup, og fremover kommer de også til at være synligt til stede i bydelen, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND.

Årsagen er weekendens optøjer i bydelen, som chefpolitiinspektøren kalder noget anderledes.

- Vi har set kasteskyts, ildspåsættelse, og der er blevet kastet sten og maling mod politiet, så det har været en noget anderledes weekend, end vi har været vant til, siger Klaus Arboe Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND.

Jeg er glad for, at der er flest mennesker, der vil freden og roen.

Klaus Arboe Rasmussen, chefpolitiinspektør, Østjyllands Politi

Urolighederne er opstået, efter politiet fredag skød en knivbevæbnet 52-årig mand i benet i forbindelse med en Stram Kurs-demonstration i Gellerupparken. 

Siden har der været flere uroligheder i området. 

Flere anholdte

Natten til søndag blev tre personer anholdt i forbindelse med balladen i Aarhus Vest. En 16-årig blev sigtet for at have kastet med sten mod politiet, og en 15-årig skal have affyret fyrværkeri mod ordensmagten.

Omkring klokken 22.00 søndag kastede en gruppe drenge sten på en bus, og derfor indstillede Midttrafik kørslen i området. Senere lavede en gruppe unge en barrikade på Karen Blixens Boulevard med blandt andet byggemateriale. 

00:33

Videoen her er fra natten mellem søndag og mandag. Video: Øxenholt foto

Luk video

Ingen politifolk kom noget til, men to 18-årige mænd blev anholdt i forbindelse med optøjerne. De blev standset af en patrulje på Edwin Rahrs Vej i Brabrand, hvor de havde flere slagvåben og brændbar væske i bilen.

I løbet af natten blev der kastet med sten, fyrværkeri og maling med balloner mod politiets biler. Ingen betjente blev ramt. Østjyllands Politi brugte gas, da de unge nægtede at fjerne sig. Det fik personerne til at stikke af og barrikaderne blev fjernet.  

Grupper imod fred

Ifølge chefpolitiinspektøren er det enkelte grupper, der ikke vil freden, og ikke størstedelen af området.

- Jeg er glad for, at der er flest mennesker, der vil freden og roen. Det er også det, vi i virkeligheden vil, og så er det ærgerligt og fuldstændig uacceptabelt, at der er nogle grupper, der ikke vil det, siger chefpolitiinspektøren.

De arbejder nu på at få nedbragt optøjerne i områderne.

Vi håber snart, der falder ro på derude igen.

Klaus Arboe Rasmussen, chefpolitiinspektør, Østjyllands Politi

- Vi har lagt en indsats, hvor vi vil genoprette roen og freden i Gellerup.

- Vi håber snart, der falder ro på derude igen. Det er i hvert fald det, vi arbejder helt klart hen imod. Jeg vil også godt sige, at hvis det ikke sker, så er vi klar på at fortsætte det her, siger Klaus Arboe Rasmussen.

Læs også VIDEO: Tredje nat i træk med uroligheder: Sten kastet mod politiet