Historisk restaurant får ny ejer

Restaurant Skovmøllen blev sat til salg for knap tre måneder af Moesgaard Museum. Den nye ejer åbner dørene til januar næste år.

Restaurant Skovmøllen beliggende i Marselisborg Skovene i det sydlige Aarhus er nu blevet solgt. Overtagelsen sker 31. december, og allerede den 15. januar - måske også før - åbner den nye ejer dørene for nye og gamle gæster. 

Det fortæller Jens Holm Møller til TV2 ØSTJYLLAND. Han er den nye ejer af restaurantdelen af Skovmøllen, som han selv har et nært forhold til.

- Jeg tror, som de fleste århusianere, så har Skovmøllen en betydning for mange mennesker. Vi er selv kommet her, inden vi flyttede til USA, fortæller han til TV2 ØSTJYLLAND.

I år besluttede familien at flytte tilbage til Danmark, og da Jens Holm Møller fandt ud af, at restauranten var til salg, så han det som en mulighed for at begynde på noget nyt. Han har også tidligere arbejdet som restaurantchef.

Moesgaard Museum har indtil nu lejet restaurantdelen ud. Nu er restauranten solgt.
Moesgaard Museum har indtil nu lejet restaurantdelen ud. Nu er restauranten solgt. Foto: EDC Erhverv

Et genkendeligt menukort

Den nye ejer har planer om at være tro mod Skovmøllens eksisterende rammer og den mad, som der bliver serveret i dag, men med et fokus på årets årstider og højtider.

- Vi kommer til at lave dansk mad, men det bliver eleveret en smule. Det bliver ikke fine dining, men baseret på klassiske danske retter, fortæller Jens Holm Møller og tilføjer, at menukortet vil være genkendeligt.

Ligeledes skal restauranten være mere tilgængelig, sådan at det bliver muligt for flere at få bord – også i weekenden. Det vil de blandt andet gøre ved at udvide åbningstiderne, fortæller Jens Holm Møller.

Derudover vil den nye ejer gøre alt for at efterleve folks ønsker, når det kommer til bryllupper og konfirmationer, som er blevet bestilt hos den tidligere forpagter. Derfor er det ejerens plan at tage kontakt til alle individuelt. 

Møllen er fortsat museets

Den fredede vandmølle, som restauranten har sit navn efter, vil fortsat være ejet af Moesgaard Museum, som for knap tre måneder satte restaurantdelen til salg. 

I forbindelse med salget udtaler museets direktør, Mads Kahler Holst, at museet ser frem til et samarbejde med den nye ejer. Det gør den nye ejer, Jens Holm Møller også:

- Skovmøllen har et godt renommé i dag. Det er et populært sted. En af de ting, jeg synes er ærgerligt er, at vi ikke ligger blandt de ti mest besøgte attraktioner, siger Jens Holm Møller og fortsætter:

- Vores mission er at gøre Skovmøllen til en af de mest besøgte på den ene eller anden måde.