Historisk restaurant til salg

Restaurant Skovmøllen kan nu købes for et millionbeløb.

For anden gang sættes spisestedet Restaurant Skovmøllen, beliggende i Marselisborg Skovene i det sydlige Aarhus, til salg. Restauranten står udbudt til 7,8 millioner kroner.

Det er EDC Erhverv, som står for salget med Moesgaard Museum som sælger – og det har noget særligt over sig, fortæller ejendomsmægler hos EDC Erhverv Frank Heskjær:

- Det er jo et stykke af Aarhus’ historie, man kan købe. Det er liebhaveri og tiltrækker nogle andre slags købere. Det har et specielt krydderi over sig, at sælgeren er et museum. 

Restaurant Skovmøllen er ejet af Moesgaard Museum.
Restaurant Skovmøllen er ejet af Moesgaard Museum. Foto: EDC Erhverv

Stor aktivitet 

Efter Restaurant Skovmøllen har fået en fast pris, er aktiviteten også steget betydeligt.

- Måler vi efter den nuværende aktivitet, går der ikke lang tid, før den er solgt, siger Frank Heskjær.

Forventningen er hos EDC Erhverv, at restauranten er solgt inden for omtrent tre måneder. 

Restauranten ligger i det sydlige Aarhus i Marselisborg Skovene.
Restauranten ligger i det sydlige Aarhus i Marselisborg Skovene. Foto: EDC Erhverv

Tidligere forsøgt solgt

Restaurant Skovmøllen har fungeret som udskænkningssted siden 1800-tallet og blandt andet dannet rammerne for større fester, runde fødselsdage og bryllupper. 

Det aarhusianske spisested er ejet af Moesgaard Museum. I både 2017 og 2019 forsøgte museet at sælge restauranten fra. Men det var først i 2020, at museet fik den endelige godkendelse fra Aarhus Byråd.

Møllen, der hører til, beholder museet til fortsat at fortælle om herregårdsmiljøet i området. Første gang møllen blev omtalt skriftligt var i 1570, som en ud af i alt tre møller under Moesgaard.