Cyklist stoppet for at tale i telefon: Blev sur og kradsede betjent i ansigtet

I stedet for blot at modtage en bøde for at tale i telefon på cykel blev en cyklist anholdt og sigtet for vold mod en polititjenestemand.

En 28-årig kvindelig cyklist lod temperamentet løbe af med sig, da hun onsdag kl. 13.35 blev standset af en færdselspatrulje.

Patruljen kørte på Præstevangsvej i Hasle, da de så, at kvinden talte i telefon, mens hun cyklede. De fik hende til at standse og tog kontakt til hende. Men cyklisten mente, at hun skulle slippe for en advarsel, da hun ikke vidste, det var ulovligt at cykle med mobilen fremme.

- Det mener betjentene dog ikke, og de fortæller kvinden, at hun er sigtet. Det resulterer i, at hun bliver voldsomt utilfreds, og hun prøver flere gange at cykle videre, fortæller kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi, Jakob Christiansen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Men da kvinden begyndte at cykle videre, holdte betjentene hende tilbage og bad hende oplyse navn og personnummer. Kvinden begyndte nu at blive aggressiv og bad politiet om at passe deres arbejde i stedet for at genere hende.

- Betjentene forsøgte forgæves at tale hende til ro, og da en betjent på et tidspunkt tager fat i kvindens arm under endnu et forsøg på at cykle væk fra stedet, river hun sig løs og kradser betjenten i ansigtet, siger Jakob Christiansen.

Ender med alvorlige sigtelser

Kvinden - der i første omgang blot skulle modtage en bøde på 1.000 kroner og en sigtelse for at cykle med sin mobil i hånden - blev nu anholdt og sigtet for vold mod en polititjenestemand. Under anholdelsen gjorde den 28-årige kraftigt modstand, men det lykkedes til sidst at få hende ind i patruljebilen, og det resulterede i endnu en sigtelse for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde.

- Det er nogle ret alvorlige forhold, hun pludselig er sigtet for. I bund og grund var det en helt almindelig bødesag, hvis hun bare havde taget imod den i første omgang, men nu ender det med langt mere alvorlige sigtelser, siger Jakob Christiansen.

Kvinden blev i øvrigt også sigtet for at cykle, mens hun talte i telefon. Hun blev afhørt på politistationen og blev derefter løsladt. Det er uvist, om kvinden bliver tiltalt i sagen.

Betjenten, der blev kradset, fik flere mærker i ansigtet, men han pådrog sig ikke yderligere skader.