Bager giver kager til plejehjem for at hjælpe og holde butik i gang

En bagermester har fundet en win-win-situation, hvor han både kan glæde plejehjemsbeboere i en svær tid, samtidig med at han holder sin butik oven vande.

Udbruddet af coronavirussen har ført mange konsekvenser med sig for det danske samfund. Blandt andet er erhvervslivet og de danske virksomheder pressede økonomisk, og mange af de ældre på plejehjemmene må undvære besøg fra familie og venner.

Men nu har en bagermester fra Lystrup ved Aarhus fået en idé til, hvordan han kan holde sin bagerbutik kørende, samtidig med at han glæder de ældre i en svær tid - alt sammen hjulpet på vej af de lokale borgere.

quote Det er super dejligt, at der er så meget opbakning ude fra nærmiljøet. Det er vi meget taknemlige for.

Tina Engstrøm, forstander, Plejecentret Hedevej

På bagerforretningens Facebook-side kan borgerne via MobilePay nemlig købe en æske med kager til 25 kroner og derefter skrive et forslag til, hvilket plejehjem kagerne skal leveres til.

- Vi vil gerne hjælpe, hvor vi kan, så vi kører ud til de ældre, så de kan få noget godt, når de hverken får besøg eller krammere, siger Thomas Olesen, der er bagermester ved "Det Gyldne Brød", til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Og så sælger vi noget, som dækker vores omkostninger, så vi også har en forretning, når coronakrisen er slut igen, siger han.

Thomas Olesen forklarer, at en æske med kager koster 25 kroner men har en værdi af 40 kroner. Ifølge bagermesteren tjener de ingenting på kageæskerne, da beløbet dækker råvarer og de ansattes løn.

Æsken består af fire kager af eksempelvis kransekage og napoleonshatte - og derudover også af en lille kærlig hilsen til plejehjemsbeboerne.
Æsken består af fire kager af eksempelvis kransekage og napoleonshatte - og derudover også af en lille kærlig hilsen til plejehjemsbeboerne. Foto: Thomas Olesen og Jane Olesen - Det Gyldne Brød

En win-win-situation

Mange borgere og pårørende har bakket op om initiativet og købt kageæsker, der er en win-win-situation for alle parter.

I hver æske er der fire kager, og indtil videre har bagerforretningen delt omkring 720 æsker ud til 13 plejehjem.

- Vi er fuldstændig overvældet. Vi gik i gang fredag aften, og så tog det fuldstændig fusen på os lørdag middag, hvor der allerede var solgt for 15.000 kroner æsker, siger Thomas Olesen.

Ét af de plejehjem, der i går modtog kageæskerne, er Plejecentret Hedevej i Risskov.

- Det er super dejligt, at der er så meget opbakning ude fra nærmiljøet. Det er vi meget taknemlige for, siger forstander Tina Engstrøm.

Et andet plejehjem i Risskov, der også modtog en række kageæsker i går, onsdag, er plejehjemmet Hørgården.
Et andet plejehjem i Risskov, der også modtog en række kageæsker i går, onsdag, er plejehjemmet Hørgården. Foto: Thomas Olesen og Jane Olesen - Det Gyldne Brød

Både Thomas Olesen og Tina Engstrøm forklarer, at de er meget opmærksomme på smitterisikoen. 

På plejecentret må de derfor eksempelvis ikke modtage hjemmelavet mad fra et privat køkken, men når bageren laver kagerne og fryser dem ned, så må de godt serveres for beboerne.

Bagermester Thomas Olesen forklarer også, at når han afleverer kasserne med kageæskerne, så sætter han dem ned og træder tilbage, hvorefter personalet åbner døren og henter kasserne.

Bagermester: - Det går lige i hjertet

Bagerforretningen modtager stadig bestillinger på MobilePay, og derfor leverer de æsker én gang mere efter påske.

- Vi har folk, der donerer alt lige fra 25 kroner til 1000 kroner. Og vi har forældre, der skriver, at deres børn gerne vil støtte med deres egne lommepenge. Det er fantastisk. Det går lige i hjertet, siger bagermester Thomas Olesen.

_DSC2603-1600px

Lynnedslag stopper letbanen - flere afgange aflyst

IMG_Parkour224

play Moumen hopper fra mur til mur - lader sig ikke styre af usynlige regler

politibil

Ungt kærestepar i slagsmål: Pludselig gik de amok på politiet

elledning ledning el elektricitet strøm elmast

20.000 ramt af strømafbrydelse søndag morgen

Retten i Aarhus politi byret byretten domstol

Dommer fængsler 35-årig mand i sag om voldtægt

190621 sygepljersker i strejke demo 1930 VTR Still

play Så begyndte strejken: Sygeplejersker får støtte fra Folketinget

Dagens mest læste