Sygeplejerske søgte gækkebreve til patienter: - Væltet bagover af godhed

Patienterne på Hammel Neurocenter har nu modtaget en 'påske-parade' af 115 påske-kreationer fra lokalmiljøet, som de kan nyde synet af i en svær tid.

Alle påske-kreationerne, som Hammel Neurocenter har modtaget fra lokalmiljøet, er hængt op på deres lange glasgang, som mange af patienterne benytter dagligt - blandt andet også til at gangtræne i. Foto: Rikke Rosenkilde

På Hammel Neurocenter må patienterne lige nu ikke få besøg af deres pårørende på grund af risikoen for smitte med coronavirus.

Udover at det kan være hårdt ikke at få besøg af sin familie eller venner midt under coronakrisen, så kan det for tiden være ekstra hårdt for patienterne, fordi de normalt ellers plejer at få besøg i påsken.

Læs også Statsministeren delte 10-årige Ronjas opslag: Nu skal hendes far punge ud

Derfor har Rikke Rosenkilde, der er afdelingssygeplejerske på Hammel Neurocenter, taget initiativ til at indsamle blandt andet gækkebreve og påske-tegninger, som patienterne kan nyde synet af på gangene.

- Vi ville gerne skabe noget glæde på en anden måde, nu hvor patienterne ikke kan få besøg af deres pårørende, siger Rikke Rosenkilde til TV2 ØSTJYLLAND.

De meget kritiske patienter er dog undtaget og kan godt få besøg på grund af deres tilstand.

Nogle af påske-kreationerne kom også med kærlige hilsener til patienterne som eksempelvis "Det bliver godt igen". Foto: Rikke Rosenkilde

115 påske-kreationer fra lokalmiljøet

Rikke Rosenkilde og hendes kollegaer har derfor bedt lokalmiljøet i Hammel om hjælp, og nu har de modtaget 115 forskellige, hjemmelavede påske-kreationer.

Det er helt fantastisk. Folk har virkelig gjort noget ud af det. Vi er helt væltet bagover af godhed fra folk.

Rikke Rosenkilde, afdelingssygeplejerske, Hammel Neurocenter

- Det er helt fantastisk. Folk har virkelig gjort noget ud af det. Vi er helt væltet bagover af godhed fra folk, siger Rikke Rosenkilde til TV2 ØSTJYLLAND.

Neurocentret har blandt andet modtaget gækkebreve, påske-tegninger, perleplader lavet som påskeæg, malerier og papirfoldede fugle og kyllinger.

Mange har også sendt små hilsener til patienterne sammen med de ting, de har sendt.

Alle påske-kreationerne har ligget i poser i 48 timer, inden de blev sat op, for at undgå smitte med coronavirus. Foto: Rikke Rosenkilde

En "påske-parade" på glasgangene

De 115 påske-kreationer er nu blevet hængt op på Hammel Neurocenters lange glasgang som en "påske-parade".

- Det er en gang, der bliver brugt af mange - også til at gangtræne i, forklarer Rikke Rosenkilde.

Påske-kreationerne er alle blevet lagt i Hammel Neurocenters postkasse i en pose, hvorefter personalet har hentet tingene iført handsker og lagt dem til side i 48 timer for at være sikker på, at de ikke førte coronavirussen med ind til patienterne.

Hammel Neurocenter har modtaget 115 hjemmelavede påske-kreationer fra borgerne i Hammel. Foto: Rikke Rosenkilde