Børn laver tegninger til ældre: - Synd, de ikke må komme ud

En flok børn fra Assentoft har lavet tegninger til de ældre, som lige nu ikke må få besøg.

06:27

Lige nu skal vi stå sammen ved at stå hver for sig. Og det er ikke lige let især for de ældre - men heldigvis er der masser af opfindsomme folk, der forsøder hverdagen lidt.

Hverdagen kan godt være lidt grå og trist når man bor på plejehjem, og lige nu er det nok endnu kedeligere at bo sådan et sted. De ældre må nemlig ikke få besøg på grund af faren for smitte.

Det er, så de har noget at se på, nu når vi ikke kan komme og sige hej til dem.

Freja Bach

Men børnene i byen har nu sørget for, at de ældre på Svaleparken alligevel kan få et lille smil på læben. De har nemlig lavet tegninger til dem.

- Jeg synes, det er synd for de ældre mennesker, at de ikke må komme ud i det gode vejr, siger Emil Højgaard Schubert til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også COVID-19 LIVE: Antallet af indlagte med coronavirus falder til 95

- Det er, så de har noget at se på, nu når vi ikke kan komme og sige hej til dem. Så kan vi lave sådan nogle tegninger, som de kan hygge sig med at kigge på, siger Freja Bach.

Freja Bach til højre havde tegnet en Minion til de ældre.

Initiativet kommer fra Svaleparkens centerterapeut, Louise Højgaard Schubert, der også er mor til Emil. Hun skrev ud til børnenes klasser og spurgte dem, om de ville tegne nogle tegninger. Efter kort tid lå der 50 tegninger i postkassen.

- Det bringer så meget glæde. I den her tid, hvor de ikke kan få besøg af deres pårørende, så glæder og varmer det dem virkelig, at der er nogle børn i byen, der har tænkt på dem, siger Louise Højgaard Schubert til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Plejehjem fejrede Grethes 80-års fødselsdag med spillemænd og afstand

Også for forældrene giver det mening at give børnene en opgave, der handler om at gøre andre mennesker glade i en svær tid.

De er så fine og meget hittepåsomme.

Emmy Hansen, beboer, Svaleparken

- De lærer at glæde andre mennesker, uden at vi behøver købe noget, men bare ved at være kreative og bruge deres fantasi, siger Jannie Bach.

Tegningerne kom i en uges corona-karantæne, inden de blev viderebragt til de ældre.

I forrige uge forbød Regeringen alle besøg på landets plejehjem. Og det lød da også til, at de ældre umiddelbart var godt tilfredse med tegningerne.

- De er så fine og meget hittepåsomme. Der står: ”Til dig fra mig,” og så er der to børn i en gynge og nogle flag, siger Emmy Hansen, beboer på Svaleparken, med et stort smil.

Tegningerne gav smil på læben hos beboerne på Svaleparken.