Plejehjem fejrede Grethes 80-års fødselsdag med spillemænd og afstand

Det er lidt af en udfordring at holde fødselsdag for tiden, men i Langå sørgede Grethe Pedersens svigerdatter for, at fødselaren blev fejret med musik og manér.

Grethe Pedersen nød fejringen - selvom det foregik på lidt utraditionel vis.

Hvad gør man, når ens svigermor har fødselsdag, men man ikke må besøge hende på grund af corona-krisen? Jo, man skaffer et par spillemænd, rykker plejehjemmet ud på gaden – og så er der ellers fødselsdagsfest.

Det er rart at kunne give lidt til nogle af dem, der har givet så meget til os andre.

Camilla Bärnholt, svigerdatter til fødselaren, Langå

Sådan var det i hvert fald på plejehjemmet i Langå i dag. Her fyldte Grethe Pedersen 80 år, og i den anledning var alle beboere inviteret til udendørs koncert.

- Beboerne har glædet sig hele ugen op til. Det er rart at kunne give lidt til nogle af dem, der har givet så meget til os andre. Ikke bare for at fejre min svigermor, men også for at samle alle beboerne til en lille hyggestund. Det er rigtigt rart, siger Grethes svigerdatter, Camilla Bärnholt, der stod bag arrangementet, til TV2 ØSTJYLLAND.

Der blev holdt behørig afstand mellem beboerne på plejehjemmet.

Spillemændene spillede blandt andet Kim Larsen og The Dubliners, til stor fornøjelse for de ældre. Og i særlig grad for kvinden i centrum.

- Det har været sådan en god dag. Jeg har hele tiden sagt, at jeg ikke ville holde fødselsdag, for jeg har jo allerede holdt 79 fødselsdage. Så jeg har fået min portion – men jeg blev alligevel rigtigt glad, siger Grethe Pedersen.

Læs også COVID-19 LIVE: Efterskolernes Dag er aflyst

Forbud mod besøg

I forrige uge forbød Regeringen alle besøg på landets plejehjem. Derfor er det ikke muligt for Grethe og de øvrige beboere at se deres pårørende. Så dagens arrangement var et dejligt afbræk fra hverdagen.

Det har været sådan en god dag.

Grethe Pedersen, 80-års fødselar

- Vi må ikke røre hinanden, og jeg må ikke kramme min søn og svigerdatter – man må jo ikke noget. Men jeg har nydt det her på bænken. Og så kom der også en med en påskelilje til mig. Så det har været en rigtigt god dag, siger Grethe Pedersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Grethe Pedersen nød musikken fra en bænk - og med en buket påskeliljer i hænderne.

De to musikere kommer fra lokalområdet. Ifølge svigerdatteren Camilla Bärnholt er der normalt et rigt foreningsliv, der både arrangerer udendørs koncerter og markeder. Men lige nu er alt aflyst.

Læs også Coronaramt fiskeri: - Det er nogle meget hårde tider

- Derfor tænkte jeg på, hvad jeg kunne gøre for min svigermor og de andre beboere, som sidder hernede og synes, at dagene er lidt lange uden besøg. Og så spurgte jeg nogle af de lokale musikere, om de var friske på at komme og give et nummer – og det var de, siger Camilla Bärnholt.

Udover koncerten fik Grethe Pedersen også tilsendt blomster fra venner over hele landet.