Varm luft på vej mod Danmark - temperaturen kan nærme sig 20 grader
I starten af næste uge kan vi for første gang i år få temperaturer nær 20 grader.
Vi har netop taget hul på april, som er kendt for at være særdeles vægelsindet rent vejrmæssigt.
I april kan man både opleve vintervejr med sne, ligesom de første indslag af sommervejr ofte finder sted.
Sidstnævnte er, hvad vi kan opleve i starten af næste uge, hvor markant varmere luft strømmer op over Danmark fra syd.
Weekenden slutter med varmere vejr
I første omgang skal vi dog vente et par dage på det varmere vejr. Både torsdag og fredag bliver det endda blæsende med kraftige vindstød, byger og temperaturer, der generelt vil holde sig under ti grader i dagtimerne.
Lørdag fortsætter det kølige vejr med etcifrede dagtemperaturer og mulighed for nattefrost, inden vinden søndag morgen drejer om i syd.
Det giver plads til, at betydeligt varmere luft fra det europæiske kontinent kan strømme op over Danmark.
Det vil vi opleve i løbet af søndag, hvor temperaturen kan stige mellem 13 og 15 grader, hvor det bliver varmest. Samtidigt bliver der plads til en del solskin, og vinden vil blot blive op til jævn.
Mandag kulminerer varmen
Det bliver endnu bedre mandag.
Allerede i formiddagstimerne vil temperaturen stige til over 15 grader, og midt på eftermiddagen vil termometrene i den sydlige og centrale del af Jylland kunne vise op til 18 graders varme - lokalt næsten 20 grader.
Læs også:
Igen vil solen skinne fra en blå himmel, men i dagens løb vil en koldfront nærme sig Danmark fra vest med skyer og siden forbigående regn. Derfor ser det på nuværende tidspunkt ud til, at det allerede fra tirsdag bliver køligere igen - dog med temperaturer på 12-13 grader - hvorefter vejrudviklingen er noget usikker.
Koldere ved kyster med pålandsvind
Ligeså varmt og behageligt vejret bliver over land mandag, ligeså køligt og måske mere skyet vil det blive ved sydvendte kyster. Det skyldes, at den varme luft afkøles over det køligere havvand.
Derudover kan man opleve, at luftens indhold af vanddamp fortættes til lave skyer og tåge - såkaldt havgus - som kan resultere i diset og tåget vejr og temperaturer på under ti grader ved kysterne.
Man skal dog ikke langt ind over land, før skyerne opløses, og det næsten sommerlige vejr kan nydes.
Årets hidtil varmeste dag fik vi 16. februar om aftenen, da temperaturen ved Hammerodde på nordspidsen af Bornholm steg til hele 14,7 grader. Det er derudover den højeste temperatur målt i Danmark så tidligt på året i dansk vejrhistorie.