Uvejr på vej - Risiko for oversvømmelser og vindstød af stærk storm

Et hidsigt lavtryk vil torsdag give over 20 millimeter regn, stormstød og måske også snelandskab.

Det kraftigste blæsevejr kommer tilbage på torsdag. Foto: Thomas Vilhelmsen / Privatfoto

I samarbejde med tv2.dk

Vi er godt inde i mats måned, og mange ønsker sig varm forårssol og tørvejr. Her vil vejret i høj grad skuffe torsdag, hvor der både kommer islæt af efterår og vinter.

De seneste dages prognoser har vindstød af stærk storm, store regnmængder og vinterlig nedbør på vej.

Prognose af smeltet nedbør fra torsdag morgen til fredag middag. En del af nedbøren i Nordjylland vil falde som slud og tøsne. Foto: TV2 Grafik

Oversvømmelser langs åerne og snelandskab i Nordjylland

Langt det meste nedbør vil falde som regn, og desværre ser det meget regnfuldt ud i de områder af landet, som i forvejen døjer med overfyldte åer. Hvis prognosens nedbørsmængder holder stik, vil der komme nye oversvømmelser langs åerne flere steder i Jylland.

Læs også COVID-19 LIVE: Få seneste nyt om corona

Lavtrykket, der er årsagen til vejret, løber igennem den nordlige del af Danmark. Selvom langt det meste nedbør falder som regn, vil der også falde slud og sne.

I Nordjylland vil nedbøren sandsynligvis gå over i slud og tøsne torsdag eftermiddag. Måske vil det en overgang føre til snelandskaber i Himmerland og Vendsyssel.

Prognose torsdag middag. Lavtrykket bevæger sig mod øst. Den lilla linje viser en front som løber ned gennem Nordjylland om eftermiddagen med slud og sne som følge. Foto: Grafik / TV 2 VEJRET

Vindstød af stærk storm til de østlige egne

Mens den vinterlige nedbør er mest sandsynlig i nord, så vil det være mod syd og øst, det bliver mest blæsende. Der kommer stormstød mange steder i landet, og særligt ved vestvendte kyster kan der også komme vindstød af stærk storm.

Læs også Historisk hotel ødelagt af brand - nu stopper politiet efterforskningen

Normalt får Jylland de kraftigste vindstød, men fordi lavtrykket er under uddybning, mens det passerer Danmark, så vil der også komme meget kraftige vindstød til Øerne.

Vindstød af stærk storm kan blandt andet vælte træer, især når det er så vådt, som det er i øjeblikket.

Læs også Letbane-direktør om nye anbefalinger: Det kom virkelig bag på mig