VIDEO: Delfin spottet ved Aarhus Bugt

En delfin er tirsdag morgen set i Aarhus Bugt ved Følle Strand, hvor den har svømmet rundt hele morgenen.

En kvinde fra det østjyske fik sig her til morgen et helt særligt syn ved Følle Strand.

Ikke nok med at hun stod op til en smuk solopgang, blikstille vand og fuglefløjt, så svømmede en delfin også rundt langs vandkanten.

- Det var i forvejen en så smuk og idyllisk morgen, så det var kronen på værket, at delfinen svømmede rundt langs vandkanten, siger Pernille, der så delfinen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Beboeren ved sommerhuset er bekymret for delfinen, da den svømmer helt stille langs stranden.
Beboeren ved sommerhuset er bekymret for delfinen, da den svømmer helt stille langs stranden. Foto: Pernille Højland-Rønde

Hun arbejder i disse dage i sine svigerforældres sommerhus ved Følle Strand, og lige siden hun stod op klokken 06:30, har hun kunnet se delfinen, som fortsat svømmer langs stranden i Aarhus Bugt.

- I begyndelsen var vi i tvivl om, om det var en delfin. Det lignede lidt en dykker med en finne på. Men nu har flere personer på Paddle Boards været ude og kigge, og de mener, det er en delfin, fordi snuden er mere spids, end den ville være på et marsvin, siger Pernille til TV2 ØSTJYLLAND.

TV2 ØSTJYLLAND har vist videoerne af delfinen til vildtkonsulenten ved Naturstyrelsen Søhøjlandet, Lars Bruun Hansen, og ifølge ham er der tale om en helt almindelig kortnæbbet delfin.

- Vi ser dem oftere og oftere i det danske farvand, så det er ikke et så sjældent syn, som det var en gang, siger Lars Bruun Hansen til TV2 ØSTJYLLAND.

Frygter, den er syg

Pernilles svigerforældre har haft sommerhus ved Følle Strand i mange år, og de har ad flere omgange oplevet delfiner svømme rundt i Aarhus Bugten.

Dagens oplevelse adskiller sig dog fra de forgangne.

- De delfiner, vi har set tidligere, har svømmet længere ude, og så har de boltret sig i vandet. Den her svømmer helt stille inde ved vandkanten, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Det har fået Pernille til at stille spørgsmålstegn ved delfinens helbred.

Derfor har hun kontaktet Naturstyrelsen, som kommer og ser til delfinen.

VIDEO: Delfinen var næsten helt inde ved strandkanten.

Naturstyrelsen: Svært at sige, om den er syg

Naturstyrelsen har svært ved at vurdere, hvorvidt havdyr er syge eller ej. Det oplyser Lars Bruun Hansen, der er vildtkonsulent hos Naturstyrelsen Søhøjlandet, til TV2 ØSTJYLLAND.

- På afstand kan vi ikke se, om den er syg eller ej. Hvis vi skal fange den for at aflive den, vil vi stresse den enormt meget, og så vil den dø en frygtelig død, siger han til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter.

- Det bedste, vi kan gøre ved et dyr, der ikke er strandet, er at lade det være. Det er den hårde besked. Der skal livet gå sin gang, lyder det.

Lars Bruun Hansen oplyser også, at Naturstyrelsen ikke har været ude og kigge til delfinen. Deres erfaring er nemlig, at havdyr ofte er væk, når de ankommer til det sted, dyret er spottet.

Vildtkonsulenten fortæller også, at der kan være flere årsager til, delfinen svømmer langs stranden, og at det ikke nødvendigvis betyder, at den er syg.

- Det kan lige så vel tyde på, at den er ved at fange føde. Nogle gange ser man havdyr presse sig på land for at fange føde. Hvis det er der, der er føde, så er det der, de svømmer ind, siger Lars Bruun Hansen og fortsætter:

- Det kan også være, den er fanget i lavvande, fordi den ikke kan komme forbi en revle. Så kan den svømme rundt der og se mistrøstige ud indtil, den igen kan komme over revlen, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Sidst, men ikke mindst, opfordrer vildtkonsulenten folk til at nyde delfinen på afstand.

VIDEO: Beboeren ved sommerhuset har kunnet se delfinen hele tirsdag morgen og formiddag fra sine svigerforældres sommerhus. 

 

Lilleøre

God nyhed til pendlere: Ny færge sejler igen tirsdag

Design uden navn

Stigende smitte lige før turistsæsonen: Kommune ansøger om flere tests

Britta Andersen Gammel Estrup

play Høj incidens truer i Norddjurs: - Jeg er bare meganervøs

Yvonne Brix (1)

Yvonne kører ud for at hjælpe – meldes for at parkere ulovligt

COVID-19 LIVE:
20210506-204524-4-1920x1280we

liveblog Partier forhandler om coronapasset

20200317-130926-L-1920x1282we

Nyt SSI-notat: Hjemmearbejde skal fortsætte til efter sommer

Dagens mest læste