Rådhus lukker kantine ned - medarbejder smittet med COVID-19

En kantinemedarbejder på Rådhuset i Ebeltoft er blevet konstateret smittet med coronavirus. Det har fået kommunaldirektøren til at lukke kantinen ned i minimum to dage.

De seneste uger er arbejdspladser så småt begyndt at åbne op for, at deres ansatte igen kan møde ind på job.

I den forbindelse har flere arbejdspladser også åbnet op for deres kantine. Det gør sig også gældende på Rådhuset i Ebeltoft.

Kantinen åbnede op igen for et par uge siden, men onsdag aften i denne uge blev det besluttet, at den igen skulle lukke ned.

Kantinen på Ebeltoft Rådhus har været lukket ned de sidste to dage. Måske åbner den op igen på mandag.
Kantinen på Ebeltoft Rådhus har været lukket ned de sidste to dage. Måske åbner den op igen på mandag.

Én af kantinens medarbejdere er nemlig blevet konstateret smittet med COVID-19.

- Min første tanke var, at det er ærgerligt, men også at vi selvfølgelig skulle tage hånd om det og om vores kollegaer og borgere, så vi kan komme godt videre, siger Jesper Hosbond Jensen, der er kommunaldirektør i Syddjurs Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.

Den medarbejder, som er blevet konstateret smittet med COVID-19, stod blandt andet for at lave mad, sætte mad på bordene, gøre overflader rene med mere.

Kantine lukket i to dage

Kommunaldirektøren fik beskeden om den smittede medarbejder onsdag aften omkring klokken 22, og samme aften besluttede han sig for at lukke kantinen ned i minimum to dage.

- Ifølge sundhedsretningslinjerne behøvede vi faktisk ikke lukke kantinen ned, men ud fra et forsigtighedsprincip, har vi for nu valgt at lukke kantinen ned til og med i dag, siger Jesper Hosbond Jensen til TV2 ØSTJYLLAND, og fortsætter:

- Jeg kunne ikke tage ansvar for, at vi risikerer at have medarbejdere på arbejde, som er smittet og altså kan smitte andre. Kantinen kan jo være en kæmpestor smittespredningskilde, og så hjælper det jo ikke noget, at vi har skruet op for hygiejnen, hvis folk bliver smittet gennem kantinen. Derfor har vi også meddelt alle brugerne af kantinen, at de naturligvis skal blive hjemme og tage en test, hvis de har feber, hoster eller har ondet i halsen, lyder det fra kommunaldirektøren. 

Kantinen på Rådhuset i Ebeltoft har seks medarbejdere, hvoraf en er Covid-19 smittet og sendt i isolation.

De fem andre medarbejdere er også sendt hjem og sendt til test. Tre af medarbejderne er i skrivende stund blevet erklæret negativ i test, mens de to resterende medarbejdere fortsat afventer svar.

- Nu venter vi på de sidste tests, og herefter vurderer vi, hvornår kantinen igen skal åbne op, siger Jesper Hosbond Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Ansatte frygter smitte på job

En ny undersøgelse fra YouGov, foretaget for den danske rådgivervirksomhed Rambøll, viser, at otte ud af ti danskere i større eller mindre grad frygter at blive smittet med coronavirus på arbejdspladsen.

Professor og virolog Allan Randrup Thomsen maner dog til besindighed.

- Du løber selvfølgelig en større risiko på arbejdet end inden for hjemmets fire vægge, men på et tidspunkt skal du jo ud og se verden i øjnene igen, og det er som udgangspunkt ikke farligt at træde ind på en arbejdsplads, hvis du ikke er i særlig risiko, siger han til TV 2.

Mere end hver anden dansker er i tvivl om, hvordan smitte på arbejdspladsen undgås, viser undersøgelse.
Mere end hver anden dansker er i tvivl om, hvordan smitte på arbejdspladsen undgås, viser undersøgelse. Foto: TV 2

Samtidig viser undersøgelsen, at 61 procent af danskerne er i tvivl om, hvordan de beskytter sig mod coronasmitte på arbejdspladsen.

- Der er meget i folks generelle adfærd, der kan begrænse risikoen for smitte. Vi skal bare tænke os om, siger Allan Randrup Thomsen til TV 2.