Bekymret for at vende tilbage på job? Sådan undgår du smitte på arbejdspladsen

Mere end hver anden dansker er i tvivl om, hvordan smitte på arbejdspladsen undgås, viser undersøgelse.

Titusindvis af danskere har siden nedlukningen af Danmark arbejdet hjemmefra, og til trods for at dele af landet fortsat er lukket ned, begynder flere virksomheder nu så småt at kalde deres ansatte tilbage på kontoret. Men ikke uden frygt for smitte.

En ny undersøgelse fra YouGov, foretaget for den danske rådgivervirksomhed Rambøll, viser, at otte ud af ti danskere i større eller mindre grad frygter at blive smittet med coronavirus på arbejdspladsen.

quote (...) på et tidspunkt skal du jo ud og se verden i øjnene igen, og det er som udgangspunkt ikke farligt at træde ind på en arbejdsplads, hvis du ikke er i særlig risiko.

Allan Randrup Thomsen, professor og virolog

Professor og virolog Allan Randrup Thomsen maner dog til besindighed.

- Du løber selvfølgelig en større risiko på arbejdet end inden for hjemmets fire vægge, men på et tidspunkt skal du jo ud og se verden i øjnene igen, og det er som udgangspunkt ikke farligt at træde ind på en arbejdsplads, hvis du ikke er i særlig risiko, siger han.

Samtidig viser undersøgelsen, at 61 procent af danskerne er i tvivl om, hvordan de beskytter sig mod coronasmitte på arbejdspladsen.

- Der er meget i folks generelle adfærd, der kan begrænse risikoen for smitte. Vi skal bare tænke os om, siger Allan Randrup Thomsen.

Er du i tvivl om, hvordan du bedst beskytter dig, når du vender tilbage til kontoret? Så læs med her:

På vej til job

Ved indgangen og i receptionen

I mødelokalet

På toilettet

Ved kaffeautomaten

I kantinen

På gangene

Ved arbejdsstationen