Kør hjem-skilte til salg på nettet: Sælger håber på 100.000 kroner

Skiltene har skabt stor debat på de sociale medier og i Helgenæs - nu er de sat til salg.

Malene Høgh blev træt af turister, der valfartede til Helgenæs. Derfor satte hun to skilte op med budskaber om at køre hjem.

To skilte har den seneste uge skabt heftig debat blandt de lokale på Helgenæs.

Skiltene med teksten "Så kør dog hjem" og "God tur hjem" blev sat i vejkanten af Malene Høgh. Hun var træt af, at turister valfartede til halvøen på trods af myndighedernes anbefalinger om at blive hjemme. 

Jeg synes bare, at den skulle lukkes på en lidt sjov måde.

Malene Høgh, Helgenæs. 

Efter kort tid i grøftekanten blev skiltene i sidste weekend taget ned af Satine von Gersdorff, som ikke kunne stå inde for de skrevne budskaber. 

Læs også Kvinden bag "SÅ KØR DOG HJEM"-skilt til turister står frem

Nu er der så igen nyt i sagen. Malene Høgh, der lavede skiltene, har nemlig sat dem til salg.

- Jeg havde ikke brug for de skilte mere, så nu har jeg sat dem til salg. Det hele handlede om, at i går fik vi en udmelding fra vores forsamlingshus om, at vores sommerfest på Helgenæs den var aflyst, og så skrev jeg bare, at det var jeg ked af, for de skulle da have været på auktion dernede, så de kunne have været lidt til gavn for hele Helgenæs, siger Malene Høgh til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Jeg synes bare, at den skulle lukkes på en lidt sjov måde, og hvis der er nogen, der kan få lidt sjov ud af de skilte, så skal de have det. 

Skiltene er blandt andet sat til salg i facebookgruppen "Markedspladsen Jylland!" Billedet her er et screenshot fra gruppen. 

100.000 kroner giver øl og pølser 

Skiltene er blevet sat til salg på Facebook, og mindsteprisen lyder på 1000 kroner. Hvis den endelig salgspris bliver 100 gange så høj, lover Malene Høgh øl og pølser til hele Hælgenes. 

- Herude på Helgenæs har vi en regel, der siger, at når man køber noget for over 100.000 skal man give øl og pølser. Så hvis skiltene indbringer over 100.000, giver jeg øl og pølser til Helgenæs, det er et løfte herfra, men Mette Frederiksen skal lige sige okay, siger Malene Høgh. 

100.000 kroner - det lyder lidt dyrt for to skilte?

- Ja, men hvem ved? Kom ind i kampen. Indtil videre er der blevet budt en 20’er, siger Malene Høgh grinende. 

Hun fortæller, at det nok også godt kan blive til en omgang pølser til Helgenæs-beboerne, selvom salgsprisen ikke kommer helt op på 100.000 kroner. 

02:37

VIDEO: Et vejskilt på Helgenæs er blevet fjernet efter protest fra de lokale.

Luk video

Stor opmærksomhed

Sagen om de to skilte er blevet beskrevet her på TV2 ØSTJYLLAND, men også i flere landsdækkende medier, og den store interesse har været overvældende for Malene Høgh, der har boet på Helgenæs siden 2001. 

- Det har været en lille smule grænseoverskridende, men vi har alle sammen lov til at sige vores mening. Generelt har de folk, som jeg kender, været søde. Jeg tror, det har været værst for mine børn, siger hun og fortsætter:

- Nogle gange må man råbe lidt højt for at få folks opmærksomhed, men det var ikke meningen, at det skulle være i hele landet, men sådan er det. Der er jo mange, der laver graffiti rundt omkring, og jeg har lavet to små skilte.

Auktionen af skiltene slutter mandag den 20. april kl. 20.

04:55

VIDEO: Malene Høgh lavede en video, som svar til, hvorfor hun valgte at sætte skiltet op. Privatvideo.

Luk video