Kvinden bag "SÅ KØR DOG HJEM"-skilt til turister står frem

Et skilt, som opfordrede gæster til at køre hjem, har skabt heftig debat på Helgenæs. Nu står kvinden bag skiltet frem.

Malene Høgh føler, at budskabet med skiltet er blevet misforstået.

”SÅ KØR DOG HJEM!”

Det var teksten på et skilt, som var stillet op ved vejkanten på Helgenæs, som er en halvø på sydsiden af Djursland.

Læs også Skilt henvendt mod turister vækker harme: Nu har Satine taget det ned

Skiltet skabte heftig debat blandt de lokale og fik til sidst én af byens borgere, Satine von Gersdorff, til at fjerne det.

- Jeg var chokeret, da jeg så skiltet. Det ligner ikke mit lokalsamfund, at der skal stå et skilt med så aggressivt et budskab. Det hører ingen steder hjemme og er ikke i ånden herude, fortalte Satine von Gersdorff til TV2 ØSTJYLLAND.

Satine von Gersdorff valgte at pille skiltet ned. Foto: Satine von Gersdorff

I en facebookgruppe for Helgenæs var der opbakning til, at sådan noget ville de ikke have stående. Nu har ophavskvinden til skiltet meldt sig.

02:24

VIDEO: Det faldt ikke i god jord blandt flere af de lokale, at skiltet blev sat op ved Helgenæs Fyr på Djurslands næse. Indslaget er fra den 12. april 2020. 

Luk video

- Folk havde misforstået mit budskab. Jeg satte det op for, at folk skulle vende om. Det har aldrig bundet i had, siger Malene Høgh til TV2 ØSTJYLLAND.

På bagsiden af skiltet står der ”god tur hjem”. Det er ikke, fordi jeg ønsker, de aldrig skal være her.

Malene Høgh, Helgenæs

Folk tænker sig ikke om

Malene Høgh, som har boet på Helgenæs siden 2001, så sig nødsaget til at stå frem, da hun ikke mener, at folk forstår budskabet bag skiltet.

- På bagsiden af skiltet står der ”god tur hjem”. Det er ikke, fordi jeg ønsker, de aldrig skal være her. Det er bare lige nu, at de skal blive hjemme, siger Malene Høgh.

Læs også Kommune: Hold afstand, ellers lukker vi populært udflugtsmål

Hun er godt klar over, at man ikke må lave skilte og sætte dem op, men hun gjorde det impulsivt og tænkte ikke, det ville gøre skade, forklarer hun.

- Jeg bliver harm, når folk er ligeglade, siger Malene Høgh til TV2 ØSTJYLLAND.

Bagsiden af skiltet, når man forlod Helgenæs. Foto: Privatfoto

Mennesker overalt

Malene Høgh blev frustreret over, at så mange mennesker trodsede regeringen og sundhedsmyndighedernes anbefalinger i forbindelse med COVID-19, om ikke at samles for mange de samme steder, og droppe sommerhusturen i påsken.

Hver gang jeg gik ud ad døren, så var der mennesker overalt. Flokke af cykler, motorcyklister og biler. Jeg kunne knap nok gå over min vej. Det kan simpelthen ikke passe.

Malene Høgh

- Hver gang jeg gik ud ad døren, så var der mennesker overalt. Flokke af cykler, motorcyklister og biler. Jeg kunne knap nok gå over min vej. Det kan simpelthen ikke passe, fortæller Malene Høgh.

En frustration som udmundede sig i skiltet, som opfordrede folk til at vende om og tage hjem til sig selv igen.

- Jeg synes virkelig, det er mærkeligt, at hver gang man bliver opfordret til at lade vær og blive hjemme, så gør folk det ikke. Jeg forstår ikke, at folk ikke tænker sig om, siger Malene Høgh.

Malene Høgh har boet på Helgenæs siden 2001 og arbejder til dagligt i Aarhus. Foto: Privatfoto

Hun har selv en datter, som ikke kommer op til afgangseksamen i 9. klasse. Og vi må alle ofre noget i den her tid under corona-nedlukningen, mener hun.

Det har aldrig bundet i had. Det var et opråb til hr. og fru Danmark. Den er gal den her.

Malene Høgh

Var nok blevet opdaget alligevel

Malene Høgh følte sig nødsaget til at lave en video og stå frem, da TV2 ØSTJYLLAND bragte et indslag og artikel om de utilfredse indbyggere på Helgenæs, som mente, at skiltet havde et for aggressivt budskab.  

- Det blev misforstået. Det har aldrig bundet i had. Det var et opråb til hr. og fru Danmark. Den er gal den her, fortæller Malene Høgh.

Læs også Tyverier af sjældne blomster fortsætter – nu er yderligere 30 forsvundet

Og selve budskabet vil hun gerne stå ved.

- Man bliver også nødt til at stå ved sin mening og holde ved den. Og forklare, hvorfor jeg har gjort, som jeg har gjort, siger Malene Høgh.

Skiltet da det lige var blevet sat op. Foto: Privatfoto

Derudover ville de lokale nok også før eller siden, kunne regne ud, hvem der stod bag skiltet, fortæller hun.

- Det kan godt være, at alle sommerhusgæster ikke ved, at det var mig. Men jeg plejer at lave et skilt til den årlige sommerfest, og det plejer at stå lidt længere henne ad vejen. Så det var nok blevet opdaget af de lokale, siger Malene Høgh til TV2 ØSTJYLLAND.

Hele verden er lukket ned, så må man spise sin sildemad derhjemme og vente med at tage i sommerhus.

Malene Høgh

Malene Høgh vil gerne slå fast, at hun intet har imod de mange besøgende på Helgenæs og turister i sommerhusene normalt – bare ikke under corona-krisen.

- De er hjertelig velkomne, men de bliver nødt til at følge de retningslinjer, der er. Hele verden er lukket ned, så må man spise sin sildemad derhjemme og vente med at tage i sommerhus, siger hun.

04:55

VIDEO: Malene Høgh lavede en video, som svar til, hvorfor hun valgte at sætte skiltet op. Privatvideo.

Luk video