Mand kørte ved en fejl direkte ind i plejehjem

Mandens fod gled angiveligt, og han kom til at trykke på speederen i stedet for bremsen.

02:31

VIDEO: Sådan ser der ud på plejecenter Kildegården i Skanderborg, efter en bil bragede ind i det ved en fejl tirsdag ved middagstid. Video: Øxenholt foto

En hel væg er væltet, en radiator er rykket ud af væggen, og gulvet er fyldt med vand.

Det er nogle af konsekvenserne, efter en dagsbruger af plejehjemmet kom til at trykke på speederen frem for bremsen ud for et plejehjem på Kildevej 10 i Skanderborg.

Bilen holdt inde midt i lokalet, og alt murværk er rykket over.

Søren Møller, indsatsleder, Østjyllands Brandvæsen

Det fortæller Østjyllands Brandvæsen til TV2 ØSTJYLLAND.

- En af dagsbrugerne af plejecentret ankommer til stedet, og hans fod smutter fra bremsen til spederen. Så ryger bilen ind igennem væggen og holder midt ind i dagscentret, siger indsatsleder Søren Møller til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det var så heldigt, at der ikke var nogen i rummet. Det var rigtig godt. Bilen holdt inde midt i lokalet, og alt murværk er rykket over.

Vandskade på plejehjemmet. Foto: Øxenholt foto

Det var ifølge indsatslederen en dagsbruger af plejehjemmet, der kom til at køre ind i plejehjemmet. Han blev sammen med en anden person efterfølgende tilset af ambulancepersonale, og de har det efter omstændighederne godt.

Den anden person kom dog lettere til skade, fordi personen hjælp manden ud af bilen og i samme omgang fik nedfalden glas på sig. 

Læs også Folkeskoleelever i opråb: - Vi gider ikke være forsøgskaniner mere

Slap med forskrækkelsen

- Han er ikke kommet fysisk til skade, men han er rystet. Den anden person er blevet bedt om at tage på skadestuen, da han har fået en flænge på grund af noget glas, siger Søren Møller.

Østjyllands Brandvæsens frivillige folk fra Aarhus er lige nu på stedet for at stabilisere en væg, imens skadeservice forsøger at reetablere en større vandskade.

Bygningen er svært skadet.

Søren Møller, indsatsleder, Østjyllands Brandvæsen

- Der var en radiator, lige der hvor han kørte igennem. Der er fosset vand ud, siger indsatslederen og tilføjer:

- Bygningen er svært skadet. 

Kan miste sit kørekort

Manden, der kørte ind i plejehjemmet, har kørekort, men efter dagens episode skal både politiet og en læge vurdere, hvorvidt han skal beholde dette. 

Det fortæller vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi, Jeppe Thranum, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også VIDEO: Delfin spottet ved Aarhus Bugt

- Vi skal nu finde ud af, om han opfylder føreevnekriteriet. Når sådan noget her sker, bliver vi nødt til at gå ind og undersøge, om det er forsvarligt, at han fortsat har sit kørekort, siger vagtchefen og fortsætter:

- Det er ikke kun politiet, der kan tage stilling til det, så vi skal have anmodet en læge om at vurdere det, siger vagtchefen til TV2 ØSTJYLLAND.

Vagtchefen oplyser også, at manden ikke vil blive sigtet for dét, der kaldes fareforvoldelse, da der ikke var nogen, der kom til skade.

Ingen kom heldigvis til skade ved ulykken. Foto: Øxenholt foto