Lodret uenige: Skal politikere vise coronapas eller ej?

Skal politikere vise coronapas ved møder i byrådet? To byrådsmedlemmer er lodret uenige. Nu undersøger jurister, om kommunen kan kræve det.

Onsdag kom det frem, at Skanderborg Kommune har besluttet, at kommunens ansatte fremover skal kunne fremvise et gyldigt coronapas. Det kunne TV2 ØSTJYLLAND fortælle.

Det krav vil også være rimeligt at tage med ind i byrådssalen, mener Jørgen Naut, socialdemokratisk byrådsmedlem i Skanderborg.

Karina Kirk er dog langt fra enig i, at politikerne skal kunne fremvise dokumentation for, at de enten er vaccineret mod eller testet fri for coronavirus.

Hun er nyvalgt byrådsmedlem for Nye Borgerlige og tiltræder altså til nytår. Kommunen er galt på den, når de vil kræve coronapas af politikerne, mener hun.

- Det kan de jo ikke sige, at de kræver det, for politiske aktiviteter er undtaget fra reglerne om coronapas, siger Karina Kirk.

"Vi er ikke ophøjede"

På myndighedernes fælles coronahjemmeside coronasmitte.dk er reglerne for coronapas beskrevet.

Her fremgår det, at ”deltagere i egentlige politiske møder, valghandlinger, valgarrangementer med videre” er undtaget fra reglerne om coronapas.

Politiske møder er undtaget for kravet om coronapas, står der på coronasmitte.dk. Om det omfatter byrådsmøder, bliver nu afklaret i Skanderborg.
Politiske møder er undtaget for kravet om coronapas, står der på coronasmitte.dk. Om det omfatter byrådsmøder, bliver nu afklaret i Skanderborg.

Til TV2 ØSTJYLLAND siger Jørgen Naut først, at politikerne naturligvis også skal fremvise coronapas, når de ansatte skal.

- Vi er ikke ophøjede, bare fordi vi er folkevalgte, siger S-politikeren, der kort efter ringer og korrigerer sig selv.

- Jeg var måske lidt hurtig i mit svar, for der er måske noget med, at politisk arbejde er undtaget fra reglerne. Vores jurister i kommunen undersøger det nu, siger Jørgen Naut, og fortsætter:

- Jeg fandt det bare helt naturligt, at vi også skal vise coronapas, når vi kræver det af vores ansatte, og det gør jeg stadig. Vi kommer til at drøfte det politisk, siger Jørgen Naut.

Han lover at vende tilbage, når kommunens jurister er færdige med at vurdere sagen.