Misforståelse opstået: Bare rolig, du kan godt bruge Trækstien i juni

En forbindelsessti til Trækstien ved Gudenåen i Silkeborg skal renoveres, men det påvirker altså ikke selve Trækstien, som der ellers opstod tvivl om på Facebook.

Trækstien ved Gudenåen i Silkeborg er et populært udflugtsmål. Heldigvis for de besøgende er det ikke selve Trækstien, men kun en forbindelsessti, der er lukket i juni. Foto: Silkeborg Kommune

Begejstringen var stor, da Trækstien sidste sommer åbnede på ny efter en omfattende renovering. Allerede en måned efter indvielsen havde stien omkring 1000 besøgende om ugen og har siden været et populært udflugtsmål i det østjyske.

Derfor fik det også stor opmærksomhed, da Silkeborg Kommune på Facebook skrev, at en sti, der fører ned til Trækstien, skal renoveres.

En renovering, der står på i hele juni måned, hvor mange besøger området fra nær og fjern.

Læs også En måned efter indvielsen: Trækstien er et hit

Der opstod nemlig hurtigt tvivl i kommentarsporet om, hvorvidt renoveringen ville påvirke selve Trækstien.

Det viste sig dog, at renoveringen alene gjaldt forbindelsesstien ved parkeringspladsen P8 ved Porskær, der tidligere på året har stået under vand.

Jeg er nervøs for, om folk, der ikke er kendte i området, kan have misforstået, hvad der er lukket, og hvad der ikke er.

Dragan Sljivic, direktør og medejer, Svostrup Kro

- Vi er i gang med at forbedre de her sidestier, så man lettere kan komme ned til Trækstien. Og arbejdet her er vi nødt til at igangsætte nu, mens vandstanden i åen er lav, så vi ikke skal arbejde under vand. Men det er alene sidestien ved Porskær, der vil være lukket i nogle uger, siger forstfuldmægtig ved Naturstyrelsen Knud Erik Hesselbjerg til TV2 ØSTJYLLAND.

Påvirker det Trækstiens besøgende eller ej?

En af dem, der i første omgang havde forstået det som om, at Trækstien også ville være påvirket af renoveringsarbejdet, var Dragan Sljivic, der er direktør og medejer af Svostrup Kro i området.

- Da jeg læste opslaget i første omgang, tænkte jeg, at det ikke kunne passe. Det ville være tragisk, hvis kommunen igangsatte renovering af Trækstien i højsæsonen, da mange af vores gæster kommer til os via stien, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

01:59

VIDEO: Den genskabte træksti langs med Gudenåen er blevet en sand magnet for folk, der har lyst til at vandre i smukke omgivelser. Indslaget er fra d. 30. juli 2019.  Video: Silkeborg Kommune

Luk video

Dragen Sljvic var ikke den eneste, der manglede konkret svar på, hvordan renoveringen ville påvirke færdsel på selve Trækstien. Andre borgere bad kommunen om at præcisere, hvor renoveringen ville finde sted, og der blev derudover sat spørgsmålstegn ved, hvorfor arbejdet skal stå på nu, da mange turister tiltrækkes af ruterne på stien.

Læs også Genskabt træksti er nu indviet: - En del af vores kulturarv og DNA

- Jeg er nervøs for, om folk, der ikke er kendte i området, kan have misforstået, hvad der er lukket, og hvad der ikke er – det kan potentielt gå ud over, hvor mange gæster vi får, fortæller Dragan Sljivic, der dog påpeger, at så længe renoveringen alene sker på forbindelsesstien og ikke spærrer ruterne på Trækstien, vil det ikke få stor betydning for kroen.

Kommunen beklager misforståelse

Da flere borgere efterspurgte præcisering i kommentarsporet, måtte kommunen over to gange indsætte kort over området med tydelige markeringer af den pågældende forbindelsesti.

Her kan man se, hvor forbindelsesstien, der skal renoveres, ligger.  Foto: Silkeborg Kommune

- Vi beklager, hvis der er opstået en misforståelse på baggrund af vores information. Vi har ikke bevidst forsøgt at forvirre nogen, fortæller Hans Mogensen, der er kommunikationschef i Silkeborg Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Heldigvis plejer de lokalkendte borgerne at være utroligt gode til at påpege, hvis der mangler information, så vi kan få det rettet til – og det skal de have stor ros for. 

Vi beklager, hvis der er opstået en misforståelse på baggrund af vores information. Vi har ikke bevidst forsøgt at forvirre nogen.

Hans Mogensen, kommunikationschef, Silkeborg Kommune

Forbindelsesstien til Trækstien ved parkeringspladsen P8 ved Porskær vil som udgangspunkt være lukket frem til ca. 1 juli, men de vil gøre det så hurtigt, de kan, nu hvor vandstanden er lav nok og området tilpas tørt til at arbejdet kan udføres.  

04:55

VIDEO: Svostrup Kro ved Resenbro udenfor Silkeborg har været dobbeltramt af ulykker. Først kæmpede de mod vandmasser, og så kom corona. Indslaget er fra d. 15. marts 2020.  Video: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Luk video

- Vi ved godt, at stien bliver brugt meget, så vi skynder os. Men der er stadig et sted mellem 5 og 10 andre muligheder for at komme ned på Trækstien, lyder det fra Knud Erik Hesselbjerg, der er forstfuldmægtig ved Naturstyrelsen.