To skove skal navngives: Du kan få lov at bestemme

Til november skal to klimaskove på tilsammen 12 hektar plantes i Randers Kommune. Men først skal der findes navne til de to skove.

Hvad kalder man en nyplantet skov?

Det spørgsmål stiller Randers Kommune i anledning af, at der til november skal plantes to såkaldte klimaskove.

Kommunen har derfor startet en konkurrence, hvor man kan byde ind med navneforslag til de to skove, der skal plantes ved Langå og Over Hornbæk.

Nick Zimmermann (DF), der er formand for miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune, fortæller, at kommunen allerede har modtaget forslag til navne.

Han håber også, at mange flere vil komme med deres forslag.

- Måske nogle andre kender lokalområdet bedre end os i udvalget, og ved, om der har været et sagn eller en historie fra området, der kunne give en bedre idé, siger Nick Zimmermann.

Skov med et formål

Det er muligt at indsende navneforslag frem til den 20. august.

- Jeg tror, der er en del, der vil byde ind med et navn, og det synes jeg er dejligt, for vi vil gerne have så mange som muligt.

Herefter vil Nick Zimmermann og repræsentanter fra de to områder, hvor træerne skal plantes, sætte sig sammen og vælge hvilke navneforslag, der vil gå videre.

Endeligt bliver det besluttet på miljø- og teknikudvalgets møde den 13. september, hvad de to skove skal hedde.

Vinderne af konkurrencen vil både kunne bryste sig af at have navngivet en skov, men også få en præmie med. De vil kunne vælge mellem at få tre frugttræer til haven eller et Rejsekort på 500 kroner til offentlig transport.

Man kan læse mere om konkurrencen og deltage på www.randers.dk/skov