Politiet har ransaget adresse for stjålne urner

Østjyllands Politi har ransaget en adresse nær Gjerlev Kirke i forbindelse med to stjålne urner. De fandt dem dog ikke.

To urner er stjålet fra en kirke nord for Randers. Foto: Østjyllands Politi

Fredag formiddag efterlyste Østjyllands Politi gerningsmændene til et indbrud i Gjerlev Kirke nord for Randers, hvor der skulle være blevet stjålet to urner med aske i, som stod i en kasse og afventede at skulle nedsættes. En hændelse som de pårørende er meget berørte af. 

Og i dag troede politiet så kort, at mysteriet var løst. 

- Vi har været ude og ransage en adresse i nærheden af gerningstedet, hvor vi havde en formodning om, at de var, men vi har ikke fundet dem, lyder det fra Lars Bisgaard, vagtchef hos Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND. 

I følge vagtchefen var det politiets egen efterforskning, som ledte dem frem til adressen, hvor der desværre ikke var bid. 

Vi har været ude og ransage en adresse i nærheden af gerningstedet, hvor vi havde en formodning om, at de var, men vi har ikke fundet dem.

Lars Bisgaard, vagtchef, Østjyllands Politi

TV2 ØSTJYLLAND har været i kontakt med en af de pårørende, der fortæller, at hun og familien er meget berørte af situationen, og derfor ikke ønsker at kommentere sagen.

Politiet forsikrer, at eftersøgningen fortsætter. 

- Nu ryster vi posen, og så efterforsker vi videre, lyder det fra Lars Bisgaard

Politiet søger stadig vidner  

Indbruddet skete mellem tirsdag aften og onsdag morgen, og var en del af et større indbrud, hvor der også blev stjålet to buskryddere, en hækkeklipper og en havetraktor, som tyvene kørte væk på en trailer, som de også tog fra kirkens grund.

Læs også Tyve stjæler urner med aske fra kirke

Det er dog urnerne, som vækker størst foragelse hos menighedsrådet. 

- Der blev stjålet meget, men urnerne er jo uerstattelige. Det er simpelthen forfærdeligt, sagde formanden for Gjerlev-Engslev Menighedsråd Erik Egelund Pedersen fredag til TV2 ØSTJYLLAND.

Gjerlev Kirke ligger her nord for Randers.  Foto: Google Maps

Han tog ligeledes kontakt til de pårørende, kort efter kirkens personale torsdag fandt ud af, at der også var stjålet urner under indbruddet.

- De var naturligvis meget chokerede, men kunne godt se, at vi ikke kunne gøre noget. Urnerne har stået forsvarligt og tildækket, som de skal, fortalte Erik Egelund Pedersen.

Læs også Urolighederne i Gellerup fortsætter: Tre unge mænd anholdt

Politiet eftersøger fortsat vidner

Dagen efter indbruddet blev den stjålne trailer fundet i landsbyen Tvede, som ligger syd for Gjerlev.

En beboer i Gjerlev så natten til onsdag ligeledes en hvid bil, formentligt en Citroën Berlingo eller en Peugeot Partner, holde foran kirken. Morgenen efter var bilen væk. 

Læs også Her er de nye retningslinjer for studenterkørsel

Østjyllands Politi hører fortsat meget gerne fra folk, som har set den hvide bil, eller nogen køre rundt med havetraktoren på traileren natten til onsdag.  

Har du oplysninger til sagen, kan du give dem til Østjyllands Politi via tlf. 114.