Nye vindmøller giver Flemming søvnløse nætter – bedste placering, mener borgmesteren

Udvidelsen af Danmarks største vindmøllepark på land har givet Flemming Erikstrup Mortensen en del søvnløse nætter. Det er dog ikke et tæt befolket område, og derfor bliver placeringen ikke meget bedre, mener Torben Hansen (S).

Danmarks største vindmøllepark på land er blevet en smule større. Vindmølleparken, der er placeret i udkanten af den nordøstlige del af Randers Kommune, bestod tidligere af 30 ældre vindmøller. Nu står der i stedet 46.

De nye vindmøller er større og mere effektive end de gamle, og skal altså sikre grøn energi i de kommende år. Ifølge kommunens borgmester, Torben Hansen (S), er udvidelsen da også udelukkende positiv.

- Et, så er det en stor dag. To, så er det nogle fantastiske maskiner. Tre, så bidrager det til den grønne omstilling, som vi har så hårdt brug for, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Borgmester Torben Hansen (S) talte ved indvielsen af anden etape af Danmarks største vindmøllepark på land.
Borgmester Torben Hansen (S) talte ved indvielsen af anden etape af Danmarks største vindmøllepark på land.

Borgmesteren er dog også begunstiget af, at han ikke bor lige ved siden af dem. Her deler de høje møller nemlig vandende, som efterhånden alle vindmølleprojekter gør. Kirstine Bak Frederiksen bor i Bjerre og er på borgmesterens side, hvad angår møllerne.

- De generer mig virkelig ikke. Det gør de ikke. Jeg vil gerne have den grønne energi, og så kan det ikke hjælpe, at vi alle siger, at vi ikke vil kigge på dem – det er vi nogen, der bliver nødt til, siger hun.

Lastbiler drøner forbi

Helt anderledes har Flemming Erikstrup Mortensen det. Udvidelsen har påvirket hans hverdag, da der, ifølge eget udsagn, er drønet en lastbil forbi hans landejendom hvert 20. minut i snart to år.

Derudover mener han, at de nye og større møller larmer mere end de gamle.

- Det projekt har givet mig søvnløse nætter og stress, siger han.

De skal jo stå et eller andet sted?

- Sæt dem ud i vandet, eller lav en solcellepark.

Flemming Erikstrup Mortensen bor i Havndal.
Flemming Erikstrup Mortensen bor i Havndal.

Havde man valgt den sidste løsning - at fylde området med solceller - var det derimod Kirstine Bak Frederiksen, der ville ærgre sig.

- Jeg ville faktisk være mere træt af solceller, hvis jeg skulle kigge på dem dagen lang. Jeg bryder mig ikke engang om at køre forbi dem. De skal da gemmes væk, siger hun.

Den nuværende placering af møllerne bliver dog ikke meget bedre, mener kommunen.

- Der er en geografisk placering, som er rimelig god. Det må vi sige. Det er jo ikke fordi, der bor tusindvis af mennesker rundt omkring dem, lyder det fra Torben Hansen. 

261734-818ba6ff.jpeg
261734-818ba6ff.jpeg
partibogstav a
Socialdemokratiet Randers kommune
Torben Hansen
Født 11/9/1965 , Faglærer