Drabssigtet kvinde fra plejehjem bliver frivilligt i fængsel

Endnu engang har den midaldrende kvinde sigtet i plejehjemssagen fra Randers valgt at blive frivilligt i fængsel.

Har du oplysninger i sagen? Så kontakt journalist Mads Otte på mail til maot@tv2oj.dk.

Den sigtede kvinde i sagen fra Plejecenter Tirsdalen i Randers-bydelen Kristrup skal som minimum sidde i fængsel i fire uger mere. 

Det er en realitet, efter kvinden har meddelt, at hun går med til en frivillig forlængelse af hendes varetægtsfængsling. 

quote Den sigtede er frivilligt gået med til at forblive fængslet, så der bliver intet retsmøde.

Østjyllands Politi

Siden 14. marts har hun siddet fængslet i sagen, og onsdag skulle Retten i Randers så have taget stilling til, om hun fortsat skulle blive der. 

- Men den sigtede er frivilligt gået med til at forblive fængslet, så der bliver intet retsmøde, oplyser Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND. 

"Ingen kommentarer"

Også ved det seneste planlagte retsmøde omkring fristforlængelse den 6. juli valgte kvinden at gå med til frivilligt at blive i fængsel.

Hvorfor kvinden endnu engang har valgt den model er ukendt. Det er kun hende selv og hendes forsvarer Lars Thousig, der kender svaret. 

Og fra sidstnævnte er meldingen klar: "Jeg har ingen kommentarer til sagen".

Dermed skal den sigtede sidde varetægtsfængslet frem til indtil videre 31. august.

Tirsdalen Tidslinje 30 juni

Øgede sikkerheden

TV2 ØSTJYLLAND har senest kunne fortælle, at Plejecenter Tirsdalen øgede sikkerheden omkring de ældre og medicinhåndteringen markant, da en sag om muligt drab og drabsforsøg med medicin begyndte at rulle.

Det viser brudstykker af den dokumentation, der ligger hos Randers Kommune i sagen, som vi har fået aktindsigt i.

quote Jeg kan bare sige, det var hårdt. Det var hårdt for personalet. Og det har været en lang proces.

Susanne Tvede, centerleder, Plejecenter Tirsdalen, Randers

Centerleder på Plejecenter Tirsdalen, Susanne Tvede, har hidtil ikke ønsket at svare på spørgsmål i sagen, men satte i sidste uge for første gang – kortfattet - ord på dagene i foråret, hvor en ældre beboer døde på mistænkelig vis, og hvor tre andre ældre blev indlagt flere gange.

- Jeg kan bare sige, det var hårdt. Det var hårdt for personalet. Og det har været en lang proces, sagde Susanne Tvede til TV2 ØSTJYLLAND.

Bryder ud i lys lue 3. marts

Susanne Tvede ønsker ikke at udtale sig yderligere og henviser til Thomas Krarup, der er direktør på omsorgsområdet i Randers Kommune. 

Han meddeler, at han ikke ønsker at kommentere sagen af respekt for den verserende politiefterforskning.

Ifølge dokumenterne, TV2 ØSTJYLLAND har fået aktindsigt i, bryder sagen internt ud i lys lue den 3. marts. 

Det sker få dage efter, fire beboere var blevet indlagt på kort tid med lignende symptomer. Og det er samme dag, to af de fire beboere på usædvanlig vis bliver genindlagt.

Her varsler Østjyllands Politi over for Randers Kommune efterforskning, efter Regionshospitalet Randers har sendt en bekymringshenvendelse til Styrelsen for Patientsikkerhed, som efterfølgende har anmeldt plejehjemmet.

To og to til medicinhåndtering

Fem af politiets efterforskere er, fremgår det, allerede dagen efter - 4. marts - på Plejecenter Tirsdalen. Samme dag genindlægges en tredje beboer.

Sagen fører i de efterfølgende dage til en række tiltag på plejehjemmet, viser dokumenterne.

Personalet skal nu arbejde to og to, når der håndteres medicin. Der sættes gang i kontrol og optælling af medicin hos alle beboere. Der kaldes ekstra mandskab på arbejde om aftenen og natten. Og så sættes der fast vagt på to boliger, fremgår det.

TV2 ØSTJYLLAND har udgivet en podcastserie om hele sagen kaldet 'Forgiftet på plejehjem'. Du kan høre de tre første afsnit herunder: