Ambulancemand rystet over de mange udrykninger – ældre var helt væk

Der er stadig mange ubesvarede spørgsmål i den spektakulære plejehjemssag fra Randers. Nu sætter en ambulancemand ord på, hvad han har oplevet.

quote Det eneste, jeg har at sammenligne med, var et såkaldt raveparty for år tilbage, hvor vi kom ud flere gange til påvirkede personer.

Ambulancemand, Randers

Nu fortæller også en ambulancemand om en mystisk tid med usædvanligt mange udrykninger til netop Plejecenter Tirsdalen.

- Det var virkelig unormalt og usædvanligt, at vi kørte ud til det samme plejehjem så mange gange, som vi gjorde til Tirsdalen i den periode. Det var noget, der blev snakket om rundt om frokostbordet, fortæller ambulanceredderen til TV2 ØSTJYLLAND.

I denne artikel er ambulanceredderen anonym, idet han ellers risikerer at bryde sin tavshedspligt. Hans identitet er redaktionen bekendt.

TV2 ØSTJYLLAND har netop udgivet en podcastserie om hele sagen kaldet 'Forgiftet på plejehjem'. Du kan høre de tre første afsnit herunder:

Var derude to gange

Under de første snakke var der ingen af ambulancefolkene, der havde fantasi til at forestille sig, hvad det hele drejede sig om, lyder det fra redderen.

Han husker det selv, som at han to morgener i det tidlige forår var med under udrykninger til Plejecenter Tirsdalen.

- Jeg kommer ud til ukontaktbare ældre, der er helt væk. Og jeg hører fra kolleger, at det fortsætter i ugerne, der kommer. Alle begynder at undre sig.

Ifølge redderen var der ellers til at starte med ikke noget usædvanligt ved at køre ud til et plejehjem og se svækkede ældre.

Sammenligner med raveparty

Men antallet af udrykninger sammenholdt med den tilstand, som borgerne på stedet var i, fik panderynkerne frem hos sundhedspersonalet.

quote Det var den eneste gang hidtil, hvor jeg har hørt om så mange udrykninger til samme sted, og hvor patienterne var ukontaktbare.

Ambulancemand, Randers

- Mange havde aldrig oplevet noget lignende. Det eneste, jeg har at sammenligne med, var et såkaldt raveparty for år tilbage, hvor vi kom ud flere gange til påvirkede personer, siger ambulanceredderen.

- Det var den eneste gang hidtil, hvor jeg har hørt om så mange udrykninger til samme sted, og hvor patienterne var ukontaktbare, fortsætter han.

Den 14. marts blev så sidste gang i perioden, hvor ambulancerne kørte til og fra Plejecenter Tirsdalen.

Tirsdalen Tidslinje 30 juni

Sigtet for drab og drabsforsøg

Her blev en ansat på stedet anholdt og varetægtsfængslet. Siden er hun blevet sigtet for drab og drabsforsøg mod beboere.

Ifølge anklagerne skulle hun ved hjælp af medicinske præparater have taget livet af en plejehjemsbeboer og forsøgt at tage livet af tre andre beboere på Plejecenter Tirsdalen.

Ifølge sigtelsen skal kvinden have givet plejehjemsbeboerne de tre præparater Baclofen, Diazepam og Mirtazapin.

Det skete ifølge sigtelsen 'uden lægelig ordinering eller lægefaglig begrundelse'.

Der er på kvindens bopæl fundet medicin af den type, som politiet mener, at kvinden har givet de pågældende beboere.

TV2 Østjylland har blandt andet via en 80-årig kvindes sundhedsjournal dokumenteret, hvordan hospitalet undervejs råber vagt i gevær over for politiet og Styrelsen for Patientsikkerhed.