Ville du hoppe på dem? Her er de østjyske aprilsnarre

Det er ikke let at vide, hvad man skal tro på, når det er den første april. Her har vi samlet nogle af dagens aprilsnarre

Startede du dagen med at tro på en lidt for optimistisk vejrudsigt eller et forbud mod grillkul, så er du som så mange af blevet narret af dagens mange aprilsnarre.

Også i Østjylland kan man støde på nogle mere eller mindre overbevisende aprilsnarre, som vi har samlet her.

Historisk lav husleje i Aarhus

Det er almen kendt, at huslejen i Aarhus nogle steder er rimelig høj. Men ifølge BoligPortal, så kan man altså nu komme til at bo midt i centrum for blot 30 kroner om måneden.

Ifølge pressemeddelelsen er der tale om et nyt samarbejde mellem BoligPortal og Den Gamle By, der skal skabe flere billige lejeboliger i byen.

- I centrum af Aarhus, tæt på uddannelsesinstitutioner og med Botanisk Have som nabo, har et helt boligkvarter stået ubeboet hen de seneste 104 år. Det bliver der nu lavet om på, for snart kan du blive den heldige lejer af eksempelvis et bindingsværkshus med støbejernskomfur til en månedlig husleje på 30 kroner eller et kollektiv fra 1970’erne til 350 kroner om måneden.

Sådan sælges idéen om de nye lejeboliger, der angiveligt er røget på markedet allerede søndag.

Der følger dog nogle betingelser med den billige husleje. Eftersom der er tale om museumsboliger, skal lejeren bære tidens tøj og være indstillet på at få besøg af museumsgæster inden for Den Gamle Bys åbningstid.  

Affald skal sendes til rummet

Affaldskontoret i Randers går med store, galaktiske planer. De vil fremover sende det affald til rummet, som de har svært ved at komme af med.

Her kan du se videoen, som Randers Kommune har delt på deres Facebook-side. 

Affaldschef i Randers Kommune, Jørgen Niemann Jensen, fortæller i en video på kommunens Facebook-side, at man har bygget en raket i samarbejde med byens innovative virksomheder, der altså skal kunne fragte affaldet til en anden galakse.

Raketten er lavet af genbrugsmaterialer og organisk affald. Opsendelsen af raketten er planlagt til at foregå om et år, den 1. april 2019.

Fartbøde til hurtige el-cyklister

Er man den stolte ejer af en el-cykel, så vil Midt- og Vestjyllands Politi søndag forsøge at bilde dig ind, at du nu kan blive taget af fotovogne for at køre for stærkt.

Ifølge Midt- og Vestjyllands Politis aprilsnar er deres fotovogne blevet omkalibreret, så de nu også kan fange såkaldte ’speed pedelecs’, en særlig hurtige type af el-cykler.

Politiet vil fra den 1. april 2018 benytte ATK i en målrettet indsats mod cyklister, der kører for stærkt på el-cykel - som manden her, der blev fanget med 59 km/t.
Politiet vil fra den 1. april 2018 benytte ATK i en målrettet indsats mod cyklister, der kører for stærkt på el-cykel - som manden her, der blev fanget med 59 km/t.

- En el-cykel larmer ikke lige så meget som en knallert, selvom den kan køre lige så hurtigt, og det kan udgøre en fare for de trafikanter, som ikke er opmærksomme på el-cykler, der kommer blæsende forbi. Vi har set enkelte eksempler på el-cykler, der kører op til 59 km/t. Så vi har fundet det nødvendigt at lave en mere målrettet indsats over for dem, siger Henry Flitborg fra Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

De el-cyklister, der bliver målt til en hastighed over det tilladte, kan derfor se frem til en bøde. Men fartmålingen vil dog blive korrigeret for en eventuel medvind.

Drone skal fragte mad til ældre

Også Odder Kommune er klar med en spøg i anledning af den 1. april. Her påstår man på kommunens Facebook-side, at en drone fremover skal uddele mad til ældre. 

- Odder Kommune har gode erfaringer med benyttelse af droner, så det er oplagt også at bruge teknologien her hos os. Vi tror på, at en drone, der kommer flyvende med den brandvarme mad, vil øge både livskvalitet og appetitten hos de ældre borgere. Vi glæder os i hvert fald til at sprede den gode duft af frikadeller og medister i Odder kommunes luftrum, fortæller leder af hjemmeplejen, Lene Brygger, i Facebook-opslaget.