Træstammer og isbjørne: 23.000 museums-genstande flyttes til Djursland

Det Grønne Museum er i øjeblikket i gang med at flytte museumsgenstande fra Hørsholm til Auning

Det kræver sin flyttemand at følge med hos Det Grønne Museum i øjeblikket.

Efter at det gamle Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum i Hørsholm i januar 2017 fusionerede med Landbrugsmuseet i Auning og blev til Det Grønne Museum, er de nu i gang med at flytte Jagt- og Skovbrugsmuseets samlinger til Djursland.

- Der er jo 23.000 genstande, der skal flyttes, og det er ikke ligesom, når vi andre pakker en flyttekasse og flytter, det er 40 meter lange træstammer, isbjørne og urokser, siger museumsdirektør Anne Bjerrekær til TV2 ØSTJYLLAND. 

Udstillinger kommer

De mange nye genstande betyder naturligvis også nye udstillinger på Det Grønne Museum. Men gæsterne må væbne sig med tålmodighed lidt endnu.

- Vi er i gang med at tænke, hvad vi skal udstille, som går på tværs af de her temaer, som vi nu skal dække. Så kan man fra sommeren næste år forhåbentlig se nogle nye udstillinger herude, siger Anne Bjerrekær. 

Påsken i højsædet

Det betyder dog ikke, at der ikke har været noget at se på for de østjyder, der har brugt noget af deres påskeferie hos Det Grønne Museum.

Der var både påskelam og mulighed for at både male og pusteæg.
Der var både påskelam og mulighed for at både male og pusteæg.

Museet er nemlig også hoppet med på påskehyggen, og der har både været små dyr og aktiviteter til børnene.

- Vi har jo haft påskelam og gedekid herude. Men der har også været, så man kan farve sit eget påskeæg og puste det. Det er påsken, der er i højsædet lige nu, siger Anne Bjerrekær.