Nyt museum åbner på Gammel Estrup i næste uge

Den 1. februar åbner Det Grønne Museum, der er resultatet af fusionen mellem Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum

Det Grønne Museum på Gammel Estrup slår døren op onsdag den 1. februar klokken 10.

Onsdag den 1. februar åbner Det Grønne Museum på Gammel Estrup ved Auning.  ​

Museet er en fusion mellem Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum fra Hørsholm og Dansk Landbrugsmuseum, der hidtil har holdt til på Gammel Estrup.

Det Grønne Museum bliver det nationale museum for jagt, skov, landbrug og madkultur.

- Det Grønne Museum kommer til at arbejde med fortællingerne om menneskets samspil med natur, landskab, fødevarer og alt det levende og grønne, der omgiver os, siger Peter Bavnshøj, museumsdirektør på Det Grønne Museum, i en pressemeddelelse. 

Læs også Gammel Estrup får bedste besøgstal i fem år

- Vi tager det bedste fra de to museer, og publikum kan glæde sig til et levende museum, hvor vi løbende vil videreudvikle vores udstillinger. Derudover vil vi styrke skoletjenesten med nye undervisningstilbud, der sætter fokus på jagten og skoven, tilføjer Peter Bavnshøj.

I løbet af 2017 og 2018 flyttes genstande fra Jagt- og Skovbrugsmuseet til Gammel Estrup, hvor de bliver en del af museets faste udstillinger.

Til marts åbner Det Grønne Museum den første af årets nye udstillinger - ’Rethink Landbrugshistorien’, som en del af Aarhus 2017. Udstillingen gentænker den danske landbrugshistorie med fokus på den midtjyske region.