VROOOM! Motorcyklister vil have høj lyd - også selvom den er ulovlig

Mange motorcyklister er mere optaget af lyden end loven.

02:38

VIDEO: Man skal ikke lede længe efter en motorcyklist, der kan lide, at motorcyklen larmer mere end 90 decibel.

VROOOOOOOOM!

For nogle er det lyden af friheden - for andre er det en lyd, der gør deres små børn forskrækkede.

Lyden fra en motorcykel må ikke overstige 90 decibel, men ifølge TV2 ØSTJYLLANDs oplysninger bliver motorcykler med ulovlige udstødninger mere og mere almindelige.

Læs også Mand kørte ved en fejl direkte ind i plejehjem

Ifølge medejer af den aarhusianske motorcykelforhandler Brdr. Sejr Motorcykler Benny Haslev efterspørger op mod 9 ud af 10 købere en mere rå lyd fra deres nye maskine - også selvom det er ulovligt.

- 90 procent af de mennesker, der kommer ind i butikken, spørger: "Hvordan kan vi få den til at lyde bedre?" Jeg gør det ikke for dem. Det foregår ved, at folk går hjem og borer den skrue ud, der skal tages ud, og så siger den noget mere, siger Benny Haslev til TV2 ØSTJYLLAND.

Den lille måler må ikke nå over 90 decibel, hvis du skal køre på en lovlig kværn.

Lidt mere sej

Det tyder med andre ord på, at larm er smart, og det blev bekræftet, da vores reporter var på besøg i Brdr. Sejr Motorcykler. Her mødte han således motorcyklisten Johnny fra Aarhus.

- Jeg har selv en chopper derhjemme. Jeg kan også godt lide, at den larmer lidt. Min lydpotte er ulovlig. Den var på, da jeg købte den, og jeg har ikke skiftet den, siger han og fortsætter: 

Læs også VIDEO: Delfin spottet ved Aarhus Bugt

- Der er jo så meget, der er ulovligt. Det er bare dejligt, den giver lidt lyd, når man giver den gas - så føler man, at man er lidt mere sej. 

D'herrer Six og Jønne (th.) har kørt Harley-Davidson i flere årtier. Jønne regner med at kunne køre tre år mere, inden kroppen siger fra.

Six og Jønne

Bøden for ulovlig støj fra motordrevne køretøjer lyder på 2500 kroner, men det betyder heller ikke så meget for to rutinerede bikere, som TV2 ØSTJYLLAND mødte til et træf ved Kalø Slotsruin på Djursland tirsdag aften.

- En Harley skal have lidt lyd. Ellers kunne man så godt købe en japaner. Rockmusik er også en livsstil. Det er også høj lyd i mange tilfælde, siger Hans Jørgen Jensen, der også blot kaldes "Jønne". 

Læs også De var til demo mod had - den ene mødte hadet på vej derhen

Ifølge Hans Jørgen Jensen lyder hans Harley-Davidson, som den gjorde, da den stod hos forhandleren.

Flere trafikordførere på Christiansborg er dog parate til at få gjort noget ved den høje lyd.

Malte Larsen (S) og Kristian Pihl Lorentzen (V) oplyser til TV2 ØSTJYLLAND, at de er villige til at undersøge, hvordan man bedre kan slå ned på motorcykler med ulovlige og larmende udstødninger. 

Det har tirsdag ikke været muligt at få oplyst, hvad Østjyllands Politi reelt gør for at bekæmpe udbredelsen af den ulovlige motorstøj.

Læs også Folkeskoleelever i opråb: - Vi gider ikke være forsøgskaniner mere