Turister strømmer til Østjylland: Se tallene for din kommune

2019 har været et forrygende år for Østjylland, når det kommer til turisme. Især Djursland og Silkeborg har oplevet stor fremgang.

Østjylland kan noget helt særligt, når det kommer til at tiltrække turister.

Kombinationen af smukke naturoplevelser og storbyferie er et hit blandt både danske og udenlandske turister. Og det er netop dét, Østjylland kan tilbyde.

Overnatninger Østjylland fra 2018 til 2019

Djursland sætter million-rekord

Især på Djursland er det gået godt for turismen i 2019. Her overnattede 1,8 millioner gæster, heraf lige over en million i feriehuse, og det er en ny rekord.

Antallet af overnattende turister på Djursland er steget med 4,2 procent fra 2018 til 2019.

På Djursland er det gået bedst i Syddjurs Kommune. Her har man oplevet en stigning på 5,2 procent.

- Turismen er vigtig for Syddjurs Kommune. Det er en stor del af det, vi lever af, og derfor er jeg glad for, at turismen er gået frem. Men vi skal have flere turister, og vi skal lære at have dem i hele kommunen og året rundt, siger Ole Bollesen, borgmester i Syddjurs Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge direktør for VisitAarhus, Pia Lange Christensen, er der en helt særlig grund til den positive udvikling på Djursland.

Naturen på Djursland er noget af det, der tiltrækker turisterne.
Naturen på Djursland er noget af det, der tiltrækker turisterne.

- Der er ikke langt til noget som helst på Djursland. For en tysker er det ingenting, hvis de skal køre 45 minutter for at komme fra natur til storby eller omvendt. Det er unikt, at vi har det, siger Pia Lange Christensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Og netop tyskere er der kommet flere af til Djursland. I 2019 overnattede der 9,8 procent flere tyskere på Djursland end i 2018.

Silkeborg oplever størst fremgang

Det er ikke kun Syddjurs- og Norddjurs Kommune, der har oplevet stor fremgang i antallet af overnattende gæster blandt de østjyske kommuner.

Silkeborg Kommune er faktisk den helt store vinder. Her overnattede 635.422 gæster i 2019, og det har dermed været et rekordår for turismen. Tallet er steget med 8,3 procent i forhold til 2018.

- Silkeborg har rigtig meget at byde på. Især hvis man er til aktive ferier, er Silkeborg et godt valg, siger Pia Lange Christensen.

Klimakrisen gavner turismen i Østjylland

I 2019 var der over 4,8 millioner overnattende gæster i Østjylland. I virkeligheden er tallet endnu højere, for tallene fra Airbnb og fra Favrskov kommune er ikke gjort op endnu. Derudover mangler der tal fra Samsø.

Der er stor interesse blandt udenlandske turister, men 70 procent af de overnattende gæster er faktisk danskere fra andre steder end Aarhus-regionen.

Hvad er Aarhus-regionen?

Og årsagen til danskernes store interesse for at holde ferie i Østjylland skal måske findes i klimakrisen.

- Flere og flere danskere tænker på miljøet, det smitter af på ferievalget og derfor vokser fænomenet staycation. Vi har et stigende antal danskere, som vælger at holde ferie i Danmark og vores område, siger Pia Lange Christensen.

Hvad er staycation?

Turismen er vigtig for Østjylland

Det er ikke helt uden betydning, at det generelt går godt for turismen i Østjylland.

De seneste tal fra 2017 viser, at turismen i Østjylland genererer 11,6 milliarder kroner om året. Derudover var 14.800 mennesker beskæftiget i turisme-relaterede jobs i 2017.

Og når det går fremad med turismen, så skaber det også mere vækst for de østjyske kommuner.

- Turismen betyder rigtig meget for Østjylland, især for lokalområderne. Væksten i turisme i Østjylland skaber blandt andet flere jobs, siger Pia Lange Christensen.

Tre kommuner er gået tilbage

Det er generelt gået rigtig godt, når det kommer til antallet af overnattende turister i Østjylland. Det er gået frem i seks ud af ni opgjorte kommuner.

Men det er dog også gået tilbage for tre østjyske kommuner.

Randers Kommune er den kommune, hvor antallet af overnattende gæster er faldet mest, nemlig med 7,5 procent fra 2018 til 2019.

ef667b1b-0222-458a-9954-6750e7bd60ff

Omkring 400 danskere er testet positiv to gange

Østjysk Bolig

Entreprenør sigtet og ransaget i stor svindelsag: Ledende medarbejder fyret

21-000190-20 20201023_THG_VISUALISERING_ALLEGADEN_SLETH 12524003_1_1_2

Gammelt amtssygehus får nyt liv

Ulla Mølgaard Fangel har set frem til dagen i dag, hvor hun endelig kunne blive vaccineret mod smitte med coronavirus.

Ulla er én af de 14.000: - Det var hurtigt og smertefrit

Skærmbillede 2021-04-12 kl. 20.49.29

Regionen vil købe flere ambulancer: - Vi skal have nedsat lange responstider

Bloddonor

Blodbank med opråb: - Vi mangler flere end dobbelt så mange donorer