Salget af hybrid- og elbiler er steget markant: Men der kan også være udfordringer

Der kan være udfordringer i forhold til opladning, siger FDM.

Bilmodellen Ford Kuga hybridbil er den bedst sælgende bil i juli 2020. Og helt generelt går det godt i bilbranchen, hvor salget af hybrid- og elbiler er steget markant.

Det mærker de blandt andet hos Via Biler i Silkeborg.

- Vi har cirka 30 bilmodeller, som vi typisk sælger af i løbet af en måned i nye biler. Og Kuga plug-in har stået for cirka 50 procent af vores samlede nyvognssalg i juli måned, siger Jesper Pedersen, der er filialchef hos Via Biler i Silkeborg.

Generelt er der alene i juli måned blevet solgt over 2500 af disse hybridbiler, som altså er en kobling mellem en benzinbil og en eldrevet bil. 

quote Vi skal have langt flere ladestationer rundt omkring. Og det gælder både hurtigladestationer og de langsomme ladestationer inde i byerne.

Ilyas Dogru, chefkonsulent, FDM

Også salget af elbiler er steget markant.

Men der følger også nogle udfordringer med disse type biler i forhold til opladning, siger FDM.

- Det er meget forskelligt, alt efter hvor man er i landet, når det angår ladestationer. Nogle steder er der slet ikke ladestandere, og andre steder er udbuddet tilfredsstillende nok, siger Ilyas Dogru, der er chefkonsulent hos FDM.

I øjeblikket er der omkring 2500 elstandere rundt om i landet, hvoraf tre af dem for eksempel ligger i Silkeborg.

- Så skal vi have langt flere ladestationer rundt omkring. Og det gælder både hurtigladestationer og de langsomme ladestationer inde i byerne, siger Ilyas Dogru.

I videoen kan du høre, hvad formanden for Elbilforeningen, FDEL, Anna Hilden, tænker om stigningen i salget af elbiler.