Efter afsløring: Aarhusiansk imam fordømmer ulovlige omskæringer

Efter TV2 i en dokumentar kunne afsløre illegale omskærere, stiller danske muslimorganisationer sig kritisk over for illegale rituelle omskæringer.

Imamen i den aarhusianske moské Khaled Edwan fordømmer nu ulovlige omskæringer.

Det sker, efter TV 2 Dokumentar har afsløret, at omrejsende bag lukkede døre tilbyder omskæringer af drengebørn i strid med reglerne.

Khaled Edwan ønsker ikke at stille op til interview. Men han har via sms sendt en skriftlig udtalelse til TV2 ØSTJYLLAND. En udtalelse, som samtlige muslimske paraplyorganisationer har skrevet under på. 

quote Omskæring bør udelukkende udføres af autoriserede læger.

Pressemeddelelse fra samtlige muslimske paraplyorganisationer i Danmark

Khaled Edwan oplyser, at samtlige muslimske paraplyforeninger nu utvetydigt tager afstand til illegale rituelle omskæringer og på det kraftigste fordømmer alle former for ulovlig og uautoriseret omskæringspraksis. 

De muslimske paraplyorganisationer skriver samtidigt, at omskæring altid bør ske under ordentlige medicinske forhold, og udelukkende bør udføres af autoriserede læger med særligt kendskab til proceduren. 

Dyr behandles bedre end børn

Efter at have set de skjulte optagelser af klargørelsen inden en omskæring, udtaler overlæge og professor i urologi ved Odense Universitetshospital Lars Lund, at situationen er vildt rystende. 

- Der er steder, hvor man faktisk behandler og bedøver dyr bedre, end man behandler drengebørn her. Det burde ikke foregå noget sted i verden. Vi lever i det 21. århundrede og ikke i 1800-tallet, fortæller han til TV 2.  


Samtidig er antallet af omskæringer et mørketal, da det ikke er alle omskæringer, der bliver indrapporteret. Selvom det i Danmark er lovligt at omskære, er det ikke noget, som de offentlige hospitaler gør. Kun privathospitalerne udfører den rituelle handling, men med en autoriseret læge, må handlingen også finde sted derhjemme. 

Hvad dækker de muslimske paraplyorganisationer over?