Pakkekaos: Her er der mindst kø til black friday-pakker

Pakker med varer købt til black friday og Cyber Monday vælter ind i butikker over hele Østjylland. Derfor kommer butikkerne nu med gode råd til, hvornår du bedst undgår kø.

01:27

VIDEO: I SuperBrugsen i Lystrup kæmper Birgitte, der arbejder i kiosken, med at få plads til de mange pakker.

Normalt er der fri passage i gangene i Løvbjerg på Trøjborg i Aarhus. Men i disse dage må personalet trække maverne ind, når de skal forbi alle de ekstraordinært opstillede reoler i gangene.

Her bugner det med pakker indkøbt på nettet på black friday. 

- Vi har sindssygt travlt. Der kommer virkelig, virkelig mange pakker. Det er fire-fem gange så mange pakker, som der plejer, siger Nichlas Møller, der er købmand i Løvbjerg. 

Læs også Nethandel ser ud til at slå rekord på black friday

Han har hyret ekstra folk ind og samtidig omdirigeret personale fra resten af varehuset, så de hurtigere kan få taget imod de pakker, der kommer ind, og udleveret pakker til kunderne. 

- Vi har forberedt os med sindssygt godt humør. Det er vigtigt for, at det ikke bliver en træls opgave. 

Kunderne møder i disse dage op med en vis forståelse for, at der er travlt. Men for at undgå de værste køer, har Nicklas Møller en opfordring: 

- Kom mellem kl. 7.30 og 15. Der er klart mindst kø, siger han.

Travlheden får butikkerne til på Facebook at minde kunderne om at huske at få hentet deres pakker hurtigst muligt. 

Hent så din pakke!

Også i Kvickly i Hadsten drukner de i pakker. 

- Vores postfolk har aldrig oplevet så mange pakker som dem, der kom i går. Derfor har vi reklameret på Facebook, hvor vi opfordrer kunderne til hurtigst muligt at komme og hente dem, siger varehuschef Thomas Rolighed. 

Læs også Knivstikkeri i butikscenter: Politiet øger patruljering

I Kvickly har de inddraget det lokale, som normalt er flaskelager, til opbevaring af pakker. Når der både bliver indleveret nye pakker, der skal findes plads til, og samtidig står mange i kø for at hente deres pakker, så giver det en masse travlhed i butikken. Derfor har de indbyrdes i Kvickly lavet en aftale om, at alle fra gulvet kan gå ind og hjælpe til i pakkeudleveringen, når der er virkelig travlt.

- Det, er vi blevet enige om, er bedst, for at vi kan få de pakker hurtigst muligt ud ad døren og få arbejdsro, siger Thomas Rolighed. 

Slår rekord

Ifølge Post Nord kommer antallet af pakker efter black friday til at overstige sidste års pakkestrøm. 

- Vi kan allerede se nu, at antallet af pakker dag for dag overstiger sidste års pakker. Vi ligger betydeligt over, siger Helle Nielsen, der er chef for retail i Post Nord til TV2 ØSTJYLLAND.

Sidste år uddelte Post Nord 3,5 millioner pakker i ugen efter black friday, og for Post Nord er det suverænt årets travleste dag. 

Læs også Mænd bruger flere penge end kvinder på black friday

For at imødekomme travlheden har posten også åbnet 40 nye udleveringssteder siden sidste år. Og vil man have styr på alle pakkerne inden jul, har Helle Nielsen et godt råd: 

- Når man skal sende eller hente en pakke, så udnyt den lange åbningstid, som mange udleveringssteder har. Hvis man vil undgå kø, så kør hjem fra job og spis aftensmad, inden du henter pakken, siger hun.