Aftalen er på plads: Sådan skal 1000 flere sygeplejersker findes

Regeringen og Danske Regioner er nået til enighed om, hvordan de vil skaffe 1000 flere sygeplejersker.

Regeringen har indgået en aftale med Danske Regioner, der skal sikre, at der kommer 1000 flere sygeplejersker i 2021, som det blev aftalt i finansloven i december. 

500 af sygeplejerskerne skal findes i år. 

- Aftalen betyder en markant og konkret indsats i forhold til sygeplejerskerne ude på sygehusene, som vi vil følge op på, så vi sikrer, at vi når målet om 1000 flere sygeplejersker, siger finansminister Nicolai Wammen (S).

Aftalen blev fredag præsenteret. Her er det Nicolai Wammen (S), der fortæller om den.
Aftalen blev fredag præsenteret. Her er det Nicolai Wammen (S), der fortæller om den. Foto: Martin Sylvest - Ritzau Scanpix

Vi har her på TV2 ØSTJYLLAND flere gange fortalt, hvordan hospitaler her i regionen, blandt andet på Aarhus Universitetshospital, mangler sygeplejersker, og hvordan det kan betyde aflyste operationer og et mere presset arbejdsmiljø.

VIDEO: Tilbage i december besøgte finansminister Nicolai Wammen (S) og regionrådsformand Anders Kühnau (S) Aarhus Universitetshospital for at opleve sygeplejerskernes travle hverdag.

Sygeplejersker bakker op

Dansk Sygeplejeråd bakker op om aftalen, der bliver præsenteret fredag eftermiddag ved et doorstep i Finansministeriet. 

I december nåede S-regeringen til enighed med De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet om at sætte 300 millioner kroner af i år og 600 millioner kroner årligt fra næste år til at ansætte flere sygeplejersker.

De afsatte midler skal gøre det muligt at ansætte i alt 1000 flere sygeplejersker fra næste år, og de første 500 skal altså findes i år. 

Danske Regioner vil gennemføre en række initiativer, der skal sørge for, at målsætningen bliver nået. 

Midlerne er blandt andet at få personale på sygehuse til at gå fra deltid til fuld tid, og at alle nye stillinger bliver slået op på fuld tid. 

Derudover skal der indføres bedre introduktionsforløb for nyuddannede, og der skal være bedre sammenhæng i praktikforløb med henblik på at mindske frafaldet på uddannelserne. 

Nedslag fra aftalen

- Både på patienternes og medarbejdernes vegne er jeg glad for, at der med aftalen sikres finansiering til flere hænder på sygehusene, siger Stephanie Lose (V), der er formand for Danske Regioner. 

- Det vil styrke behandlingen for patienterne og arbejdsmiljøet ude på afdelingerne. Der er dog en stor udfordring med rekruttering, da der ikke er stor ledighed blandt sygeplejerskerne, og det gælder også andre personalegrupper. 

- Derfor er jeg meget tilfreds med, at vi er enige med de faglige organisationer om en fælles indsats for, at flere kan komme på fuldtid, da det også vil bidrage til flere hænder, siger hun. 

Yvonne Brix (1)

Yvonne kører ud for at hjælpe – meldes for at parkere ulovligt

Søstrene Grene

Grundlæggeren af Søstrene Grene er død

Anholdt. Politi

Tyveri udviklede sig: 25-årig skubbede Netto-ansat

COVID-19 LIVE:
Coronatest gennem næsen

liveblog 836 nye smittede viser dagens tal

Preben Bosse samler på livgardereffekter

play VIDEO: Prebens garage har et royalt præg: - Jeg har fået det ind med modermælken

Kattegatbro illustration

Lokal politiker: Konsekvenserne af en Kattegatbro skal undersøges nærmere

Dagens mest læste