Simone og 50 andre 'indespærret' på skole: - Bliver dejligt at se venner igen

På Egmont Højskolen bliver den næste del af genåbningen, som indebærer højskoler, taget godt imod.

Onsdag aften blev Regeringen enige om en udvidelse af den næste fase af genåbningen af Danmark. Det betyder blandt andet, at 1. og 2.g på de gymnasielle uddannelser og højskoleelever fra 27. maj igen må komme i skole.

Mens mange elever nok glæder sig til at vende tilbage til deres skolegang eller deres højskoleophold efter måneder uden at se højskolekammerater, så er situationen lidt anderledes på Egmont Højskolen i Odder.

quote Det var rart, jeg kunne beholde mine assistenter hos mig.

Simone Krøyer, højskoleelev

Her er flere af eleverne nemlig allerede på skolen. Siden midten af marts har godt 50 elever på Egmont Højskolen været nødt til at isolere sig på højskolen, uden nogen fysisk kontakt med omverdenen. For deres eget bedste.

- Det var træls, at alt lukkede ned midt i det hele, men jeg var glad for, jeg ikke skulle være den eneste ude på skolen, og at jeg stadig kunne være sammen med de andre på en eller anden måde, siger Simone, der er elev på Egmont Højskolen, til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Efter halvanden måneds isolation var humøret stadig højt blandt højskoleeleverne.

Højskolen rummer blandt andet elever med handicap, og eftersom mange af dem ikke har deres eget hjem eller de nødvendige hjælpemidler til eksempelvis kørestole og bærelifte, var eneste mulighed derfor at blive på højskolen.

quote Vi har endnu højere grad et fokus på elever med særlig risiko for at udvikle alvorlige sygdomsforløb, som vi skal passe godt på.

Søren Møllgaard Kristensen, forstander

For at kunne hjælpe og støtte de elever, der har et handicap, har flere hjælpere og assistenter derfor været nødt til at lade sig isolere på højskolen. 

- Det var det bedste for mig at blive på skolen. Jeg tænkte meget på, hvordan det kom til at blive i forhold til at få hjælp, så det var rart, jeg kunne beholde mine assistenter hos mig, siger Simone Krøyer.

Men 50 unge, der er 'spærret inde' sammen på en højskole, er heldigvis gode til at finde på underholdning til at dræbe kedsomheden:

- Det har været lidt hårdt og ensformigt til tider, men vi har fået det bedste ud af det. Vi har været på ture, set film, været kreative og lavet fælles ting såsom bålhytte, sangaften og bingo, siger Simone Krøyer.

Det betyder også, at eleverne har haft god mulighed for at komme udendørs. Og så er der gjort meget ud af stadig at have et sammenhold, blandt andet online og med virtuel undervisning. 

VIDEO: Eleverne på Egmont Højskolen har et særligt sammenhold. Her går de eksempelvis sammen om at samle ind til en ny hjertestarter. Indslaget er fra april 2019.

Spørger man højskoleforstanderen, så har elevernes ansvar og indsats levet langt op til hans forventninger.

- Selvfølgelig har tiden været fyldt med uvished og uafklarethed i forhold til, hvornår vi må starte op og udvikling af epidemi. Men både eleverne i huset, som har været tilbage, og alle eleverne rundt om i landet har klaret til forbavsende godt, siger forstander Søren Møllgaard Kristensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Allerede nu er de i gang med at planlægge, hvordan de får de i alt 215 elever forsvarligt tilbage på skolen.

- Fra den 28. maj begynder vi at tage dem tilbage i mindre grupper, men for at vi kan komme tilbage på fuldt elevhold, er vi nødt til at gøre det gradvist og kontrolleret. Vi har jo endnu højere grad et fokus på elever med særlig risiko for at udvikle alvorlige sygdomsforløb, som vi skal passe godt på, siger forstanderen.

Simone Krøyer sammen med sine bofæller eller 'familie', som de kalder det på højskolen. En aften holdt de mexicansk fest.
Simone Krøyer sammen med sine bofæller eller 'familie', som de kalder det på højskolen. En aften holdt de mexicansk fest. Foto: Simone Krøyer/Privatfoto

Selvom der kommer til at gå en god rum tid, før højskolen er tilbage til det, man førhen ville kalde normalen, så ser Simone Krøyer frem til, at der igen bliver mere livligt.

- Der er en del restriktioner, som gør, at det desværre ikke bliver helt som før corona, men det bliver dejligt at se mine venner igen, og at der kommer mere liv på Egmont, siger hun.

Bent Vad Odgaard

Grundlaget for rewilding er en myte, mener ekspert: - Hvorfor spørger man ikke mig?

Daginstitutioner Malling

play Jacob kæmpede for ny daginstitution - nu er der godt nyt

Skærmbillede 2021-05-12 kl. 20.01.55

Advokat svindlede for over en halv million kroner – nu er han dømt

Politi

20-årigt voldsoffer erklæret klinisk død

20210209-130632-L-1920x1342we

Nyt kviktestcenter åbner fredag

Lige nu
Coronatest Region Midt 20.08.2020

liveblog COVID-19 LIVE: Borgmester opfordrer til skærpet opmærksomhed i østjysk kommune

Dagens mest læste