Lokal klub kan være løsningen på scooterproblem

Odder er plaget af scooterbøller, der kører hensynsløst og alt for stærkt. En lokal klub melder sig som alternativ til gadekørslen.

Borgere i Odder har oplevet at blive chikaneret af unge mænd på to hjul.

Hensynsløs knallertkørsel i gader og stræder har været et varmt emne i Odder på det seneste.

Læs også Scooter-bøller hærger: Legede ”chicken” med lastbil

Nu melder formanden for Odder Motocross Klub sig på banen. Han mener, at problemerne kan løses, hvis de unge får lov at brænde benzin af andre steder end i byen.

01:51

VIDEO: Motocrossklub kan være vejen væk fra gaden. 

Luk video

- Jeg tror i den grad, at vi ville kunne se en mere rolig adfærd i trafikken, hvis de unge mennesker får afløb for den energi, som de meget naturligt har, siger Klaus Rafael Jensen, der er formand for Odder Motocross Klub, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Derfor skal der findes et andet sted, hvor drengene kan få brændt energien af.

Læs også Torv spærres for gennemkørsel: Bymidte skal være mere attraktiv

- Den energi, som nogle gange kommer i spil på en scooter midt inde i byen, hvor man ikke kan beherske det og opføre sig ordentligt, den kan man helt kontrolleret bruge ude på en lukket crossbane, siger Klaus Rafael Jensen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Klubformanden er da heller ikke bleg for at erkende, at han måske har noget tilfælles med de unge drenge.

01:10

Odder er plaget af scooter-bøller, der kører hensynsløst og alt for stærkt. Borgerne er trætte og bange for, at der kan ske ulykker.

Luk video

- Jeg er nok et ret godt eksempel på en, der altid godt har kunnet lide de her kræfter, og jeg har selv kunnet mærke, at når jeg udøver den her sport, så er jeg faktisk en bedre bilist og mere rolig i mange andre sammenhænge, siger Klaus Rafael Jensen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Kan ikke nå ind til den hårde kerne

I forvejen kommer rigtig mange af byens fart-entusiaster i klubben, og ifølge Klaus Rafael Jensen opfører langt de fleste sig pænt.

Læs også Se imponerende video: Svømmende ørn fik fat på for fed fisk

- Jeg vil vove den påstand, at det ikke er dem, der er en del af vores fællesskab, der opfører sig tåbeligt ude i trafikken. Der er nogle meget få, der går langt over stregen, og dem ved vi, hvem er. Dem har jeg i den grad forsøgt at få fat i, men det er ikke lykkedes, siger Klaus Rafael Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.