Scooter-bøller hærger: Legede ”chicken” med lastbil

Odder er plaget af scooter-bøller, der kører hensynsløst og alt for stærkt. Fredag fik fem unge mænd betinget frakendt deres knallertkørekort.

01:03

VIDEO: Flere borgere i Odder har oplevet problemer med grupper af unge mænd, der kører hasarderet på scooter. Noget af denne kørsel er filmet og lagt på YouTube.

I en længere periode har scooter-bøller hærget Odder. Flere borgere fortæller, at der både bliver kørt alt for stærkt, og at de unge mænd kører hensynsløst.

Jeg synes, det er ærgerligt, at sådan en scooterbande skal have lov at styre hele Odder. Der er mange, der føler sig generet og påvirket af det.

Christina Månsson, Odder

Senest har en af byens beboere, Christina Månsson, i et Facebook-opslag i gruppen ”8300 Hjælp Odder” fortalt om en episode fredag.

Her kan du læse hele opslaget i Facebook-gruppen "8300 Hjælp Odder". Foto: Screendump fra Facebook

Legede 'chicken'

Her legede en ung mand ”chicken” med en lastbilchauffør. Det betyder, at scooteren kørte direkte imod lastbilen og først undveg, da den var få meter fra at kollidere med lastbilen.

- Chaufføren kommer ind til os og er dybt rystet. Personen på scooteren kiggede ham lige i øjnene, og drejede først fra få meter inden, siger Christina Månsson til TV2 ØSTJYLLAND.

- Der er ingen tvivl om, at der skal ske noget for de unge mennesker, og at de gerne vil brænde hornene af – men de gør det bare på en forkert måde. Det er noget, vi skal døjes med hver eneste dag, siger hun.

I kommentarerne til opslaget kan man se, at flere andre borgere i Odder har oplevet de hensynsløse unge mænd på scooter.  Foto: Screendump fra Facebook

Fredagens episode er bare den seneste i en lang række. Flere skriver i Facebook-tråden, at de unge kører ræs i byen, at de kører uforsvarligt, og at de kører i gågaden, selvom der ikke må køre knallerter og scootere.

Læs også Mand faldt overbord inden sejltur: Viste ingen livstegn

Christina Månsson har butik i Holsteinsgade, og hun kan i den grad genkende problemerne.

- Jeg oplever jævnligt, at de her unge mennesker lige tester, hvor meget scooteren er blevet tunet. Vi har alle sammen været unge, men alt med måde. Jeg synes, det er ærgerligt, at sådan en scooterbande skal have lov at styre hele Odder. Der er mange, der føler sig generet og påvirket af det, siger Christina Månsson.

Der var kommet over 200 kommentarer til opslaget, inden administratoren for gruppen lukkede for kommentarer. Mange delte deres egne oplevelser med de scooterne. Foto: Screendump fra Facebook

'Man skal nærmest springe for livet'

Også Julie Lowe, der er butiksassistent i Odder, oplever ofte de unge køre ræs - særligt gennem Holsteinsgade.

- Vi oplever næsten dagligt, at der kører unge mennesker på scooter her, og de larmer, råber og skriger, og man skal nærmest springe for livet, når der kommer en, siger Julie Lowe, der opfordrer de unge til at finde et andet sted at køre rundt, hvor der ikke er mennesker.

Julie Lowe forstår egentlig godt, at de unge gerne vil suse lidt rundt sammen, men hun mener, at de bør finde et andet sted, hvor der ikke er nogen mennesker.

- Det er fint nok, at man er en gruppe, og at man kører lidt rundt, men man må også gerne tænke på, at der er andre mennesker her, siger hun.

Fem betingede frakendelser

En del af de vrede borgere i Odder har henvendt sig til politiet med deres frustration. Især fredag har Østjyllands Politi fået mange henvendelser, og derfor sendte de fredag eftermiddag og aften to patruljer af sted.

- Når vi får så mange henvendelser, så tager vi det meget alvorligt. Vi gør, hvad vi kan, og nu har vi ved selvsyn set, hvordan det står fat derude, siger vagtchef hos Østjyllands Politi, Flemming Lau, til TV2 ØSTJYLLAND.

Fredagens aktion betød, at en gruppe på fem unge mænd fik en betinget frakendelse af deres knallertkørekort. Scooterne må kun køre 30 km/t, men efter en tur på politiets rullefelt, viste det sig, at alle fem køretøjer kørte over 43 km/t.

Vi kommer igen, det er helt sikkert. Vi vil gerne hjælpe borgerne med at få styr på det her problem.

Flemming Lau, vagtchef, Østjyllands Politi

Det betød, at kørekortet blev betinget frakendt – og hvis politiet snupper dem igen, får de ubetinget frakendt kørekortet.

- De bliver sigtet for overtrædelse af færdselsloven, fordi de har lavet konstruktive ændringer af knallerten. Det giver i dette tilfælde en betinget frakendelse og en bøde, siger Flemming Lau.

Endnu et eksempel på en borger, der har mødt scooter-bøllerne. Foto: Screendump fra Facebook

Politiet kommer vender tilbage

De mange henvendelser til politiet betyder også, at det ikke er sidste gang, de lægger vejen forbi Odder. For borgerne skal ikke være utrygge.

- Vi kommer igen, det er helt sikkert. Vi vil gerne hjælpe borgerne med at få styr på det her problem, siger Flemming Lau til TV2 ØSTJYLLAND.

Denne artikel er opdateret lørdag klokken 19.13 med citater fra Julie Lowe og med videoen øverst i artiklen.