Lille færge trodsede vind: Børn og voksen kastede op

Tunøfærgen sejlede i dag trods det kraftige blæsevejr. Flere passagerer kunne dog ikke holde til de vilde bølger.

Opdatering på søndagens storm
På trods af det kraftige vejr har Østjyllands Brandvæsen dog heldigvis ikke haft meget at se til. - Vi har ikke haft synderligt travlt. Der har ikke været nogle kritiske hændelser, siger Johnny Damgård, der er insatsleder ved Østjyllands Brandvæsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Der skal meget til, at den lille færge mellem Tunø og Hou aflyser sine få afgange, og det gjorde den heller ikke i dag.

I stedet for sejlede den tidligere end planlagt, og det sikrede, at den kom sikkert i havn i Hou i modsætning til Samsøfærgen, der tidligere måtte vende om på grund af risikoen for at kollidere med kajen.

Dagens blæsevejr kunne dog godt mærkes blandt passagererne, selvom færgen sejlede tidligere.

- Med fire børn og tre, der brækkede sig og én voksen, der brækkede sig, så gik det fint, men det var søgang, lyder det fra Hanne Pedersen fra Odder til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun synes dog, at hun klarede turen fint.

- Men i starten var det meget slemt, tilføjer hun.

Andre Van der Burg fra Hornslet valgte at stå udenfor under de 55 minutter, turen varede.

- Det gyngede en lille smule. De snakkede om 26 m/sek. ude midt på. Men jeg har det fint, fordi jeg stod udenfor, fordi det lugtede lidt underligt indenfor, hvor folk kastede op, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Gode søfolk ombord

Tunøfærgens overfartleder oplevede også, at nogle børn fik det dårligt, men han synes, at turen forløb fint på trods af vejret.

- Det er jo et godt skib og nogle gode søfolk, så det er ikke noget problem. Der er meget strøm udenfor i dag, og det tager vores skibsfører højde for, når han bakker ind, siger Bjarne Møllgaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Han fortæller, at de valgte at fremskynde nogle af deres afgange for at undgå den værste vind. 

VIDEO: Andre Van der Burg fra Hornslet tager stormvejret HELT roligt.

Aflyst fest og forsinkede gæster

Samsøfærgen er i modsætning til Tunøfærgen blevet nødt til at aflyse flere af sine afgange, og en færge fra Samsø mod Hou måtte tidligere i dag vende om, da der var risiko for, at færgen ville kollidere med kajen.

Det ærgrede dog flere passagerer.

Noah Bjørnager Beattie fra Aalborg skulle have været til familiefest på Samsø, men festen blev aflyst, fordi halvdelen af gæsterne skulle have været med færgen.

- Det er selvfølgelig rigtig træls, men det er der ikke meget at gøre ved, og så er det bare med at vente og håbe, at jeg kan komme med færgen senere i dag, og hvis det ikke sker, må jeg overnatte her, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Samsø Rederi har aflyst flere afgange. 

Der er tale om afgangene fra Sælvig klokken 13.15, klokken 15.45 og 18.15 samt afgange fra Hou klokken 14.30, klokken 17.00 og 19.30. 

- Vi er i den situation nu, at vi er i kamp med strømmen, og stormen bliver også værre senere på dagen, så det er ikke sikkert, vi kan nøjes med at aflyse de afgange, siger Carsten Kruse.

Han oplyser dog, at Samsø Rederis to sene afgange - klokken 20.45 fra Sælvig og 22.00 fra Hou - stadig forventes at sejle.