Endnu en blæsende dag i vente

Masser af regn og vindstød af orkanstyrke ramte søndag Østjylland, og mandag vil også være præget af det kraftige vejr. 

Søndag blev Østjylland ramt af stormvejr, og mandagens vejr vil fortsat være præget af det voldsomme vejr. Foto: Henning Bagger - Ritzau/Scanpix

Det voldsomme vejr, der søndag ramte Østjylland, er ikke forbi. Mandag er der fortsat udsigt til vildt vejr med kraftige vindstød. Flere steder i Østjylland vil man opleve byger, der både kan byde på slud og hagl. 

Det er dog ikke blæsten, der kan volde problemer mandag. DMI varsler en stigende vandstand på mellem 1,2 meter og 1,4. meter. 

Læs også Politiet advarer: Pas på flyvende trampoliner og vand på vejbaner

- Blæsten bliver ikke så stort et problem i dag, men den stigende vandstand ved kysten kan blive et problem i aften. Vi følger situationen, siger Johnny Damgård. 

Han understreger, at man ikke skal være nervøs for den stigende vandstand. Grundet klimasikring de senere år, bør den stigende vandstand nemlig ikke give nogle gener. 

Læs også Kraftig strøm tvinger færge til at sejle tilbage - aflyser flere afgange

Flyvende trampoliner og aflyste flyafgange

Søndag blev Østjylland ramt af storm.

Det betød blandt andet, at Aarhus Lufthavn måtte aflyse flere afgange og omdirigere fly til Københavns Lufthavn, og at samsøfærgen måtte vende snuden hjem, fordi den ikke kunne anløbe Hou Havn på grund af det kraftige vejr. Færgeselskabet måtte ligeledes aflyse flere afgange. 

Østjyllands Politi og Østjyllands Brandvæsen fik søndag flere henvendelser om flyvende trampoliner, og de opfordrede derfor folk til at spænde trampolinerne fast.

Læs også Lufthavn aflyser flere afgange og omdirigerer fly

På trods af det kraftige vejr har Østjyllands Brandvæsen dog heldigvis ikke haft meget at se til. 

- Vi har ikke haft synderligt travlt. Der har ikke været nogle kritiske hændelser, siger Johnny Damgård, der er insatsleder ved Østjyllands Brandvæsen.