Skibet er ladet med vacciner: Lige nu får øboere stikket

Den første sending vacciner er her til eftermiddag ankommet til Anholt, hvor de første bliver vaccineret fredag aften.

Færgen til Anholt er i dag sejlet afsted med en lidt speciel sending. En køletaske med vacciner er nemlig ankommet på øen, så de ældre borgere kan blive vaccineret.

Det er ø-lægen Anders Fjendbo, der står for at få vaccineret de ældre borgere, og han regner med, at de første 6-7 borgere vil blive vaccineret efter klokken 17 fredag.

- Det kan ikke være bedre. Både kommunen og regionen har gjort et godt stykke arbejde, siger Anders Fjendbo.

Anderledes var humøret ellers for en uges tid siden, da det kom frem at øens borgere havde takket nej til vaccinen.

Holdingen var, at det simpelthen ikke gav mening at skulle rejse fra Anholt til Randers for at blive vaccineret – en tur, der ville ende med at tage to dage, da der kun er én færgeafgang om dagen. Opråb fra borgere, Anders Fjendbo og flere andre fik dog lavet om på de planer – og det glæder også Norddjurs kommune.

- Det er dejligt. Jeg kan glæde mig over, at der har været engagement fra øen og fra regionen i forhold til at få det til at gå op i en højere enhed, siger Anne Ahrensbach, der er souschef i Sundhed og Omsorg hos Norddjurs kommune.

For en uge siden opremsede koncerndirektør i Region Midtjylland, Ole Thomsen, de forskellige muligheder, der var, for at få borgerne vaccineret.

Ekstra weekendarbejde

I løbet af weekenden sørger øens læge, Anders Fjendbo, i samarbejde med to sygeplejersker for at få brugt alle deres tildelte vaccinationer.

De satser på at være færdige søndag, og så gør det ikke noget, at der bliver lidt ekstra weekendarbejde.

- Der er ikke så meget at lave på Anholt i tiden – der er ret koldt og blæsende, så det er helt opløftende at skulle lave noget, siger Anders Fjendbo med et smil.

Vaccinerne blev fredag formiddag taget ud af fryseren, pakket i en køletaske og herefter fragtet til færgen. Om bord på færgen var de under opsyn af kaptajnen, inden Anders Fjendbos kone fragtede dem det sidste stykke fra færgen til lægeklinikkens fryser.

- Det er den eneste måde, vi kan vaccinere på. Vi kan ikke bede folk om at tage til Randers. Så er det meget bedre at få vaccinen til Anholt end at få Anholt bragt til vaccinen, siger Anders Fjendbo. 

skorsten røg brændeovn luftforurening forurening

play Søndag træder nye regler i kraft: Køber du hus skal du udskifte eller skrotte gamle brændeovne

Anne Marie Rindom

Horsenspige scorer guld ved OL

coronapas

Så blev det 1. august: Disse restriktioner udfases

60_percent

play Østjysk ulveforsker begejstret: Tre ulvehvalpe født

Trafikulykke Grenåvej

Efter bil landede på to andre biler: Bilist sigtet for narkokørsel

Mørke skyer nær villakvarter

play Kælder oversvømmet tre gange: Nu forbereder Klaus sig på nye skybrud

Dagens mest læste