Ældre på Anholt tilbudt vaccine i Randers: - Det er fuldkommen hul i hovedet

På Anholt er de første fem ældre borgere blevet tilbudt Covid-19 vaccinen. Men de har alle sagt nej tak. Også selvom de faktisk gerne vil have vaccinen.

- Det er fuldkommen hul i hovedet.

Så klart lyder beskeden fra 80-årige Henrik Gimbel, der bor på Anholt, efter at han for nyligt fik tilbudt coronavaccinen.

Egentlig ville han gerne have vaccinen, men tilbuddet krævede, at han måtte komme til Randers for at få sit første stik.

En tur der for Henrik Gimbel, som er gangbesværet, først og fremmest ville kræve en tur i taxa til Anholt Havn. Så en færgetur på tre timer til Grenaa og derfra med bus til vaccinationscentret i Randers, hvor han ville få sit stik.

quote Det er en helvedes masse besvær.

Henrik Gimbel, Anholt

Der går maksimalt én færge til og fra Anholt i vintermånederne, og derfor ville han være nødsaget til at finde et hotel at overnatte på, inden han dagen efter igen ville skulle tage til Grenå Havn og med færgen hjem.

- Det er en helvedes masse besvær. Jeg vil godt have vaccinen, fordi det ville være hul i hovedet ikke at få den. Men hvorfor kan vaccinerne ikke komme herover? siger Henrik Gimbel til TV2 ØSTJYLLAND.

Er det ikke lidt forkælet at forvente, at vaccinen kommer direkte til en?

- Overhovedet ikke. Det er forbundet med store omkostninger både tidsmæssigt og forplejningsmæssigt for mig, siger Henrik Gimbel, der har boet på Anholt i knap 20 år.

VIDEO: På Anholt er de første fem ældre borgere blevet tilbudt Covid-19 vaccinen. Men - de har alle sagt nej tak, også selvom de faktisk gerne vil have vaccinen. De er nemlig tvunget til at tage den lange tur fra Anholt til Randers - og tilbage igen.

Ø-læge vil vaccinere på øen

Henrik Gimbel er bare én af fem ældre og udsatte øboere, der har fået tilbuddet om coronavaccine i Randers – og har takket nej.

Alle af samme grund lyder det fra øens læge:

- Det er jo per definition svage borgere, der har hjemmehjælp. Så det er fuldstændig umuligt for dem at transportere sig så langt, siger Anders Fjendbo, Ø-læge på Anholt, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han har derfor kontaktet Norddjurs Kommune og Region Midtjylland og har foreslået, at de sender vaccinen over i en kølebil, så han selv kan give den til øens ældre, svage og særligt udsatte:

- Vaccinen kan holde sig i fem dage, så hvis vi kan få en vaccine over mandag, kan vi vaccinere dem, der er herovre på de næste fire dage. Vi har råd til at tage alt ud af planen og stort set kun vaccinere folk, siger Anders Fjendbo.

Ø-læge, Anders Fjendbo, har kontaktet Norddjurs Kommune og Region Midtjylland og foreslået, at de sender vaccinen over i en kølebil, så han selv kan give den til øens ældre, svage og særligt udsatte.
Ø-læge, Anders Fjendbo, har kontaktet Norddjurs Kommune og Region Midtjylland og foreslået, at de sender vaccinen over i en kølebil, så han selv kan give den til øens ældre, svage og særligt udsatte.

Muligt at vaccinen bliver fløjet til Anholt

Region Midtjylland erkender, at tilbuddet for øens ældste om at tage til Jylland for at få en vaccine ikke er godt nok.

Derfor arbejdes der nu intenst på at finde en anden og bedre løsning, hvor vaccinen kommer til øen i stedet.

Men umiddelbart er løsningen med at transportere vaccinen i bil ikke holdbar, fordi færgeturen tager for lang tid.

- Det ville være nemmest og billigst at sejle vaccinen over. Men i yderste konsekvens kan vi blive nødt til at se, om vi kan få den fløjet over med helikopter.

- Mit bud er, at senest indenfor den næste halvanden uge er vi færdige med problemstillingen, og så tror jeg, at vi vaccinerer flere end de fem på øen. Måske nogle flere over 80 år, siger Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland.

VIDEO: Se interviewet med Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland, her.
Grenaa Sygehus akutklinik

Akutklinikker genåbner

Retten i Aarhus

Konen tog sin mand på fersk gerning - misbrugte steddatteren

20180728-135225-a_28mb.jpg

Universitet til udvekslingsstuderende: Genovervej om I vil afsted

minimumsnomeringer Asylgades Børnehus børnehave Skanderborg

Forslag: Gratis flyverdragter til alle pædagoger

Allan Jensen

playAllan forarget over prisstigning på drikkevarer til dement kone: Nu er der håb

Eva Secher Mathiasen

Corona har ramt danskerne på psyken