Et fløjt med numsen skal trække folk til naturområde

Lokale kræfter i Norddjurs har etableret en kunststi omkring Ramten Sø for at vise, at kommunen er mere end bare Grenå. Landsbyråd roser engagementet.

For mange er Norddjurs måske forbundet med Grenaa og Kattegatcentret, men kommunen har meget mere at byde på.

Det ønsker tre indbyggere at sætte fokus på, og derfor har de siden efteråret arbejdet på at etablere en kunststi omkring Ramten Sø, hvor man kan se 30 kunstværker lavet af lokale folk.

Man kan blandt andet prøve at sidde på et toilet, der i stedet for et bræt er udstyret med en fløjte. Man kan også sætte sig på en bænk, der forestiller en sko med stilethæl.

 

- Vi vil gerne, at der er nogle, der bosætter sig i kommunen, og det her er et tilbud ligesom som mange andre tilbud, for vi har jo alt herude – endnu, siger Ingolf Steffensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Og netop ordet 'endnu' lægger to af initiativtagerne vægt på.

- Der er nogle politikere, der kører meget på afvikling af landområder. Vi kører på udvikling, siger Gunner Thode Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Skal komme fra neden

De tre mænds initiativ får ros af formanden for landsbyrådet i Favrskov Kommune. Gennem projektet "Gentænk Landsbyen", som var en del af kulturhovedstads-året, har hun selv erfaret, at det er mest holdbart, hvis det er borgerne selv, der tager initiativ til at sætte deres landsby på landkortet.

quote Jeg tror, det er vigtigt at finde sit eget dna for at markedsføre et lille lokalområde.

Hanne Smedegaard, formand for Favrskov Landsbyråd

- Jeg tror, det er vigtigt at finde sit eget dna for at markedsføre et lille lokalområde. Det gør også noget for de borgere, der er der, at de får lov at vise, hvad de kan, siger Hanne Smedegaard, der er formand for Favrskov Landsbyråd, til TV2 ØSTJYLLAND.

Her ses to af initiativtagerne foran et af kunstværkerne.
Her ses to af initiativtagerne foran et af kunstværkerne.

Hun mener også, at langtidseffekterne af et sådan projekt er større, hvis de kommer fra lokalområdet selv.

- Det er utroligt vigtigt, at det kommer fra landsbyborgerne selv, fordi det skal også drives bagefter, og hvis det ikke er landsbyborgeren, der har engageret sig og udviklet det, så er det også svært at få dem til at engagere sig i at drive det bagefter. Så det skal komme nede fra, de her initiativer, siger hun.

40_percent

play Stryger direkte i coronapasset: Spyttest får dig uden om køen

20210202-175316-L-1500x1000we

Aarhus-politiker misbrugt i coronaskeptisk kampagne

20180924-160345-L-1920x1278we

Risiko for lokale skybrud med hagl og torden

Lisbjerg forbrænding

Nu begynder afbrændingen af mink i Lisbjerg

Gravsted 1

Raser over gravtyveri - stjæler børnenes minde om deres far

20210514-075715-L-1920x1280we

Nu lempes rejsereglerne på seks områder

Dagens mest læste