Borgmester bekræfter: Nyt nærhospital til Djursland

Regeringen præsenterer i dag en plan, som ventes at indeholde 20 nye såkaldte nærhospitaler, og Grenaa skal have et af dem, bekræfter Norddjurs' borgmester Jan Petersen (S).

Når regeringen senere onsdag præsenterer sit udspil 'Tættere på II – Sundhed, uddannelse og lokal udvikling', bliver det ifølge TV2 med sigte på at give op til 20 nærhospitaler med sygehusfunktioner, kommunale tilbud og eksempelvis almen praksis.

Det kunne TV2 allerede tirsdag aften beskrive, og planen skal gøre sundhedsvæsenet mere decentralt, når nogle opgaver flyttes fra de store hospitalsenheder og til mindre enheder landet over, forklarede TV 2s politiske analytiker Jesper Vestergren.

Glad borgmester

I Norddjurs Kommune er der allerede nu stor glæde over udspillet, for Grenaa er med på listen over de 20 byer. Den besked fik borgmester Jan Petersen (S) tirsdag aften fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S), hvilket fik borgmesteren til at sende TV2 ØSTJYLLAND følgende kommentar:

- Vi er klar til at søge de nødvendige penge til en udbygning af det eksisterende sundhedshus i Grenaa, så en række yderligere regionale sundhedsbehandlinger kan tilbydes i Grenaa – og ikke kun i Randers. Det gør en forskel for ligheden i sundhed, at tilbuddene er tæt på borgerne og det vil være tilfældet i Grenaa for en stor del af borgere i både Norddjurs og Syddjurs Kommuner, siger Jan Petersen.

Dermed berører borgmesteren også, at Grenaa faktisk allerede har flere lokale hospitalsfunktioner, for eksempel mulighed for røntgenfotografering, men alligevel er Jan Petersen ikke i tvivl.

- Det er en styrkelse af sundhedstilbuddet i Grenaa, og der vil komme nye og yderligere funktioner, siger Jan Petersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Lokal socialdemokrat har længe været utilfreds

Ifølge Jan Petersen og TV2 bliver der tale om en pulje på op mod fire milliarder kroner, som kommunerne og regionerne kan søge om til eksempelvis bygninger og materiel.

Også Leif Lahn Jensen, socialdemokratisk gruppeformand på Christiansborg og valgt i Djurslandskredsen, glæder sig over udsigten til en for Djursland god nyhed onsdag formiddag.

- Jeg har i mange år været meget utilfreds med beslutningen om at lukke de mindre sygehuse, således som vi oplevede det i Grenaa for en del år siden. Utryghed og manglende forståelse for afstande er længe blevet ignoreret blandt landspolitikerne. Nu har vi en regering, som tager blandt andet Djursland alvorligt, anerkender afstand som et problem og derfor på forhånd foreslår et nærhospital i Grenaa, siger Leif Lahn Jensen i den pressemeddelelse, borgmester Jan Petersen har udsendt.

I dag er der en akutklinik i Grenaa i forbindelse med Grenaa Sundhedshus. Klinikken har dagligt åbent fra klokken 08 til 22.

Tarm i Vestjylland, Nyborg på Fyn samt Frederikssund og Helsingør på Sjælland er ifølge TV2 blandt de øvrige byer, som regeringen ventes at pege på onsdag.