Borgmesterkandidat trækker sig: Kulturen i kommunen er for usund, lyder det

Venstres borgmesterkandidat, Christian Brøns, trækker sig. Årsagen er en usund kultur i byrådet, siger han.

Snublende tæt på kommunalvalget er der sprunget en bombe i Randers Kommune. 

Venstres borgmesterkandidat, Christian Brøns, har nemlig valgt at kaste håndklædet i ringen og trække sig. 

Det oplyser han onsdag morgen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Årsagen er en dårlig kultur i byrådet, siger han:  

- Det er for mig at se på grund af en usund kultur i Randers Kommune, og det har jeg jo haft et mål og en ambition om med mit politiske arbejde at være med til at ændre, men jeg må også konstatere, at det kan jeg ikke med de evner, jeg er i besiddelse af, og så har jeg stillet mig selv det spørgsmål, om jeg skal blive ved med at være i noget, der er usundt, og det skal jeg ikke, lyder det fra Christian Brøns. 

Kan du blive lidt mere konkret? Hvad er det, der er usundt? Hvad er det for en kultur? 

- Så kommer svaret ingen kommentarer, fordi det er ikke et slagsmål, som jeg har behov for at kaste mig ind i. Men I har jo også dækket Randers i en del år, så jeg er sikker på, at I kan finde nogle gamle lydklip og videoklip frem, hvor det fremgår tydeligt, siger han. 

Holder kortene tæt

På TV2 ØSTJYLLAND har vi tidligere blandt andet fortalt om en hård tone og dårligt arbejdsklima

Christian Brøns vil dog ikke komme nærmere ind på, hvad der ligger i den dårlige kultur, han omtaler, og som gør, at han ikke vil være at finde på stemmesedlen til november. 

Hvis jeg så siger, det blandt andet kan handle om visse karakterer i byrådet, møder der trækker ud eller en dårlig tone, så er det ikke helt skudt ved siden af?

- Måske - men altså min karakterbog, den holder jeg hjemme hos mig selv, svarer han. 

Er sikker i sin beslutning

Han er dog ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning, som han har truffet, og derfor forlader han også posten med rank ryg, siger han. 

Man kunne jo også have det synspunkt, at man havde mere indflydelse, hvis man blev i kampen? 

- Ja, det kan man da, siger Christian Brøns. 

Hvad tænker du om det?

- Jamen, det tænker jeg ikke så meget om. Jeg har jo truffet den beslutning, jeg har, og det, er jeg ret sikker på, er den rigtige beslutning.

Uafklaret hvad der nu skal ske

Christian Brøns fortsætter byrådsperioden ud med de poster han har i dag. Hvad fremtiden skal bringe, er fortsat uvist. 

- Jeg har jo heldigvis et halvt års tid til at finde ud af, hvad der skal ske, så jeg glæder mig til at se, hvilke muligheder, der er åbner sig.

Er det stadigvæk indenfor kommunalpolitik?

- Det har jeg ingen nærmere ide om på dag ét. Det er uafklaret, lyder det fra ham. 

Ny kandidat har meldt sig på banen 

Onsdag eftermiddag oplyser formanden for kommuneforeningen, Knud Pedersen, at der allerede er en kandidat, som har meldt sig til at stå i spidsen for Venstre efter Christian Brøns' afgang. 

Det drejer sig om Claus Berggren, der gennem de sidste 12 år boet i Randers Kommune, og ifølge Knud Pedersen allerede har vist sig som en stærk kandidat i forbindelse med partiets opstillingsmøder. 

- I venstre er vi super glade for, at Claus har valgt at stille sit kandidatur til rådighed, men nu afventer vi vores medlemmers valg d. 16 august 2021, udtaler formand Knud Pedersen.


I øjeblikket er socialdemokraten Torben Hansen borgmester i Randers Kommune. Det har han været siden seneste kommunalvalg i 2017.

Kommunalvalget afholdes den 16. november.