Kasper Fuhr afviser ansvar for dårligt byrådsklima

Venstrefløjen i Randers Byråd får fra flere sider skylden for den hårde tone og det dårlige arbejdsklima

Embedsfolkene flygter, borgerne er forargede og eksperterne undrer sig. Klimaet i det politiske system i Randers er langt under frysepunktet, og faktisk er der flere randrusianere, som kender til de voldsomme konflikter end der er folk, som reelt kender byrådsmedlemmerne.

- Det er beklageligt og ærgerligt. Jeg synes, at det i særdeleshed er ude på venstrefløjen, siger pensionist Jørgen Dahlerup.

Historisk set har der været ondt blod mellem modpolerne i Randers Byråd siden begyndelsen af 90’erne. I 1993 blev Bjarne Overmark fra Beboerlisten nemlig valgt ind, og han væltede den daværende borgmester Keld Hüttel og tog flere embedsfolk med i faldet.

I indslaget her kan du høre mere om de konsekvenser, det dårlige byrådsklima har og har haft. 

Fra den dag af har der været et væld af store konflikter ofte med byrådsmedlemmerne Kasper Fuhr Christensen (Velfærdslisten) og Bjarne Overmark (Beboerlisten) i centrum. Flere af de øvrige byrådsmedlemmer mener da også, at problemerne er centreret omkring netop de to.

- Jeg synes ikke, at bolden ligger hos mig. Jeg synes, at den ligger hos Venstre og Dansk Folkeparti. Det store problem ligger i den politiske udrensning, og at de kaster direktionen ind foran sig og udviser tøsedrengeadfærd, lyder svaret på beskyldningerne fra Kasper Fuhr Christensen.

Af blandt andre DFs Frank Nørgaard og gruppeformanden i Venstre, Anders Buhl Christensen, beskyldes Fuhr og Overmark for at kritisere navngivne embedsmænd, jagte konflikter i stedet for samarbejde og for beskidt sprogbrug.

- Jeg synes, at de spreder en utrolig dårlig stemning både i byrådssalen og forvaltningen, siger Frank Nørgaard, og ifølge ham kommer kritikken ikke kun, fordi han er politisk uenig med de to.

- I bund og grund mener jeg, at man skal have respekt for hinanden.

Senest forlod kommunaldirektøren Hans Nikolajsen sin stilling, og de seneste 10 år har mange i ledende positioner gjort det samme.

Bjarne Overmark stiller op og svarer på kritikken rettet mod ham i TV 2 Østjyllands nyhedsudsendelse kl. 19.30. 

I lydfilen her kan du høre nogle af de voldsomme ord, som sendes gennem luften under et tilfældigt byrådsmøde i Randers. 

 

Smukfest Christopher 2016

- Det er en stor udfordring, at der ikke er nogen plan for os, siger festival

Gellerupparken Gellerup

Skole uden smittede lukker - rammer model skævt?

IMG_3549

Tilbage på stadion: - Nydelsen varer længere end sex

Skærmbillede 2021-04-17 kl. 12.54.48

Planlagde sin egen begravelse - nu har Stinne fået et nyt hjerte

Hospitalseng

Laveste antal indlagte siden starten af november

Gellerup

Endnu et område lukkes ned på grund af høj smitte

Dagens mest læste