Mystisk finne set i populær badesø: Nu er mysteriet så godt som løst

Et tip fra Midtsjælland fører nu til, at sagen om den mystiske finne, nu er så godt som opklaret.

Det er en Gedde. Nej, det er en haj. Ej, det kan ikke være andet end en stor havedamstør, der plasker rundt i overfladen i Knudsø.

Budene på, hvad den mystiske finne, der blev spottet ved det populære badested Knudsø mellem Silkeborg og Skanderborg for nogle uger siden, har været mange, siden TV2 ØSTJYLLAND har offentliggjort billedet af finnen i vandoverfladen.

Billedet er taget af Thomas Friis, der sammen med sine tvillingedrenge var taget på tur til den populære badesø.

- Det ligner jo lidt en haj. Det kommer man ikke udenom. Men vi har jo ikke lige sådan nogle ting og sager og slet ikke i søer, siger Thomas Friis.
- Det ligner jo lidt en haj. Det kommer man ikke udenom. Men vi har jo ikke lige sådan nogle ting og sager og slet ikke i søer, siger Thomas Friis.

Mystikken fik en af Thomas Friis’ bekendte til at lave et opslag i en facebookgruppe for fiskeri. Det blev diskussionen ikke mindre af.

Her varierede budene i alt fra et marsvin, hvidhaj, delfin, øresvin til en gedde, brasen eller en fugl, der dykker ned. Sågar Loch Ness-uhyret er kommet på tale i den livlige tråd.

Spottet igen

Men nu er der nyt i den mystiske sag. Nogle lignende finner er nemlig spottet i søen ved Sørup Herregaard ved Ringsted på Midtsjælland. Det er Max Jensen, der har spottet finnerne, og han er sikker i sin sag.

- Det er karper. Hele søen her var fyldt med dem. Den fisk, der er i Silkeborg, er en karpe.

Det er i søen ved Sørup Herregård, at den nye finne er spottet.
Det er i søen ved Sørup Herregård, at den nye finne er spottet.

Max Jensen fortæller, at når Karpen er på jagt efter mad på bunden, så står den nærmest skråt, og så er det den øverste af halefinnen, der kommer op til vandoverfladen. Og det er altså den, der er blevet spottet i Knudsø.

- Den i Jylland er bare en stor karpe. De kan blive op til 50 kilo, siger han.

Kattegatcentret bekræfter

Tidligere fortalte Kattegatcentrets direktør til TV2 ØSTJYLLAND, at finnens ejer højst sandsynligt tilhørte en stør.

Men efter de nye oplysninger bekræfter Kattegatcentret nu, at der overvejende sandsynlighed for, at der er tale om en stor Karpe.

- Det kan det godt være. Når den går på bunden, så kommer den store finne op, fortæller leder for forskning hos Kattegatcentret Lone Thybo Mouritsen.

Så selv om finnen i søen ved Ry ikke er blevet spottet efterfølgende, så er må det siges, at mysteriet så godt som løst.